Lisans KPSS'den 80 üstü yapmak ne kadar zor

persiaking

Decapat
Selam arkadaşlar, ben şu anda örgunde lisans bölümü okuyorum ama okuduğum bölümün KPSS ataması yok. Ben de sınavsız ikinci üniversite ile aynı anda 2 bölüm okumak istiyorum. Ama okumak istediğim bölümün KPSS atamaları 85 ustu. Sizce 85 üstü yapmak ne kadar zor? Genel kültüru zayıf biri ne kadar çalışmayla yapabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok zor. Tarih aşırı geniş kapsamlı. Coğrafyada benzeri şekilde. Güncel soruları beklediğin yerden gelmeyecek desem büyük ihtimalle haklı çıkarım. 1 sayfa konu anlatımından 10-15 soru üretilebiliyor. Benim düşüncem alımı az yapabilmek amaçlı biraz daha zor sorular soruyorlar. Haftada 2-3 gün 1-2 saat çalışmayla yapma ihtimalin düşük anlattığına göre. Genel yetenek kısmını yüksek net ve hızda yaparsan biraz daha imkân sahibi olursun diyebilirim. Matematik ve Türkçe de %85-90 oranla doğru cevap veren arkadaşım Tarih ve Vatandaşlık kısmında patladı. Haftada 4-5 gün 2-4 saat çalışıyordu bildiğim kadarıyla. Kendisi mühendislik mezunuydu. 83 puan aldı.

Araştırdım istediğim bölüm kpss p3 ile alıyor ben kendimi deneme amaçlı ortaöğretim kpssye hiç çalışmadan girip 79 aldım, kpss p3 te almak daha zor mu diyorsunuz? Okuduğum bölüm ozel sektörde iyi ama kararsızım kendimi çok gelistirmem lazım.

Araştırdım istediğim bölüm kpss p3 ile alıyor ben kendimi deneme amaçlı ortaöğretim kpssyi girip 79 aldım, kpss p3 te almak daha zor mu diyorsunuz? Okuduğum bölüm ozel sektörde iyi ama kararsızım kendimi çok gelistirmem lazım.
Ortaöğretim ile lisans arasında bayağı fark var. İkisindende 3 tane deneme çöz aradaki net farkını görürsün. İnternette tanıtım amaçlı deneme paylaşanlar var. Tek bir firmadan olanları çöz ki soru mantıkları benzer olsun. Satın alacaksan da çok pahalı olacağını zannetmiyorum. Özel sektör konusunda tecrübem yok fakat duyumlarıma göre acımıyorlarmış iş yükü vb. konularda.

Ortaöğretim ile lisans arasında bayağı fark var. İkisindende 3 tane deneme çöz aradaki net farkını görürsün. İnternette tanıtım amaçlı deneme paylaşanlar var. Tek bir firmadan olanları çöz ki soru mantıkları benzer olsun. Satın alacaksan da çok pahalı olacağını zannetmiyorum. Özel sektör konusunda tecrübem yok fakat duyumlarıma göre acımıyorlarmış iş yükü vb. konularda.
Teşekkürler dediğin gibi deneme vb çözerek kendimi test ederim. Ozel sektör, kamuya göre zor cidden ama yaptığım işi seversem devam edebilirim. Önce özel sektör de çalışmayı planlıyorum bir yandan da kpss ile atanmaya çalışırım artık.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı