Efendim benim de aynı 4 yıllık örgün lisans kaydım var, sildirmedim. 2024 YKS'ye girdim ve 2 yıllık örgün önlisansa e-Devlet'ten Online kayıt yapacağım.
Üniversiteye Online kayıt yaparken e-Devlet, sistem sorun cıkarır mı yapabilir miyim? Yüz yüze mi yapmak zorundayım? Harç ödemesini kayıt olurken mi yapacağım? @jungere@Teru@RoadMix
Şimdiden ilgini ve alakanız için teşekkür ederim.
Öğrenci işlerine de soracağım ama ulaşamadım, bilgi alırsam burada paylaşırım.
Efendim son olarak bir sorum olacaktı. Bu arada Allah sizden razı olsun ilginiz ve bilginiz için teşekkür ederim. @Teru
Harç ödeme konusu kafama takıldı çünkü mevzuat gereği halihazırda üniversite kayıtı olanlar başka programa kayıt yaptırılırsa harç ödenmesi gerekiyormuş.
Harç ödemesini kayıt döneminde mi yapacağım yoksa ders seçim zamanında/hemen öncesinde mı?
Günlerdir araştırıyorum öğrenci işlerini de aradım kimi sorun olmaz Online kayıt yapılır dedi kimi yüz yüze yapılır dedi ama çoğunluk sorun olmaz Online yapılabilir diyor. Bazı mevzuat bilmezler 2 örgün okunmaz dedi sonra araştırdı olur dedi.
Harç ödeme konusu kafama takıldı çünkü mevzuat gereği halihazırda üniversite kayıtı olanlar başka programa kayıt yaptırılırsa harç ödenmesi gerekiyormuş.
Günlerdir araştırıyorum öğrenci işlerini de aradım kimi sorun olmaz Online kayıt yapılır dedi kimi yüz yüze yapılır dedi ama çoğunluk sorun olmaz Online yapılabilir diyor. Bazı mevzuat bilmezler 2 örgün okunmaz dedi sonra araştırdı olur dedi.
@markgoldman144, öncelikle iki örgün okunabiliyor. Harç ücretleri de genellikle ders seçim zamanında ödenir. Harcınızı öder, ders kaydınızı yaparsınız.
@markgoldman144, öncelikle iki örgün okunabiliyor. Harç ücretleri de genellikle ders seçim zamanında ödenir. Harcınızı öder, ders kaydınızı yaparsınız.
Efendim öncelikle ilginiz ve alakanız için teşekkür ederim.
Bir öğrenci işlerini aradım örgün lisans-örgün önlisans okunur . Online kayıtta sorun olmaz dedi.
Birini daha aradım mevzuattan haberi yoktu. İki örgün okunmaz dedi (lisans-önlisans olsa bile ) sonra kontrol etti okunur dedi ama online kayıtta sorun çıkabilir yüzyüze yapabilirsiniz dedi.
Sizce e-devletten online kayıt yaparken sorun yaşar mıyım? Çevrenizde yapan oldu mu?
@markgoldman144, e-Devlet ya da yüz yüze kayıt fark etmiyor ki. Sonuçta ikisinde de kayıt yaptırmış oluyorsunuz. Sadece e-Devlet kaydı yaptırırken Online yapmış oluyorsunuz. Sorun oluşturmaz. Bu da devletin tanıdığı bir imkan. Örneğin A şehrinde yaşıyorsunuz, B şehrinde üniversite okuyacaksınızdır. Üniversite de size 800 kilometre uzakta olsun. Kayıt için 1600 kilometre yol yapmayın diye tanınmış bir imkan bu.
@markgoldman144, e-Devlet ya da yüz yüze kayıt fark etmiyor ki. Sonuçta ikisinde de kayıt yaptırmış oluyorsunuz. Sadece e-Devlet kaydı yaptırırken Online yapmış oluyorsunuz. Sorun oluşturmaz. Bu da devletin tanıdığı bir imkan. Örneğin A şehrinde yaşıyorsunuz, B şehrinde üniversite okuyacaksınızdır. Üniversite de size 800 kilometre uzakta olsun. Kayıt için 1600 kilometre yol yapmayın diye tanınmış bir imkan bu.