Kesinlikle oradan almanı tavsiye etmem dostum sağlam lisans Mak lisans gonderiyor bir kaç arkadaşım daha mağdur olmuştu bu durumdan.
Herkes sağlamlisans'ı önermiş. Sen hariç şikayet eden yok dostum. Eğer yanlış lisans göndermişlerse canlı destekten yaz çözerler sorununu. Çözülmeyen sorunlarda iade de yapıyorlar. Şikayet edecek bir durum yok yani.
Ek olarak; Oem lisansları, sağlamlisans hariç diğer sitelerde mak,retail olarak satılıyor. Bizzat test alıp ettim. Farklı konularda da yazmıştım. Yazılımbudur, lisansburda oem diyerek mak, retail key sattılar. Ne sattıklarını da bilmiyorlar. Büyük ihtimalle internette dolaşan keyler.
Sonuç olarak; Sağlamlisans hariç diğer sitelerden almanızı tavsiye etmem. Ben Windows oem, office2019 ve kaspersky antivirüs aldım oradan. Sorunsuz kullanıyorum.
Nereden geliyor bu lisanslar derseniz eğer, büyük ihtimalle asyadaki, Çin'deki bilgisayar üreticileri satıyorlar. Malum bilgisayarların çok büyük kısmı orada üretiliyor. Sonuçta lisanslar Microsoft onaylı, kendileri de orjinal lisans olduklarını kabul ettiler. Bu fiyatlarda lisanslar satılıyorken kms gibi programlarla uğraşmaya değmez. O programların PCye zararlarları, yavaşlattıkları da bir gerçek.
Bilgi olarak: Lisansın OEM, Retail yada Volume(Mak) Lisans olup olmadığını etkinleştirme yaptıktan sonra, CMD ekranında : slmgr.vbs -dli yazdığınızda sonuç ekrana gelir.