Lisanslı bilgisayarda format atılırsa ne olur?

TigerMan

Centipat
Daha fazla  
İyi sosyaller;

Sorum şu ki orijinal Windows lisanslı gelen bir PC'ye format atarsam PC de bulunan lisans anahtarım silinir mi?
Farzedelim ki Windows 10 Pro yüklü olarak aldım PC'yi orijinal lisanslı olarak diyelim.
Ben bu PC'ye yarın bir gün format atarsam ve yine Windows 10 Pro işletim sistemini kurarsam, mevcut lisans silinir mi?

İkinci bir sorum da şu; diyelim lisans anahtarı silindi, ben tekrardan Windows 10 Pro lisans anahtarı alırsam sorunsuz şekilde Windows lisanslayabilir miyim?
Çakışma gibi bir şey olur mu yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
OEM key ise silinmez, kaldı ki verdiğiniz bilgilere göre sistem FreeDOS gelmemiş, yani lisanslı satın almışsınız. OEM keydir o zaman, format sonrasında tekrar etkinleştirmek gerekmez. Anakarta gömülü olur, formattan sonra kendisi aktifleşir.

Lisans anakarta gömülü olur. Sistem dosyalarının içine yazılır.

Hepsi böyle değil, sizin dediğiniz OEM key kategorisine giriyor.

İkinci bir sorum da şu; diyelim lisans anahtarı silindi, ben tekrardan Windows 10 Pro lisans anahtarı alırsam sorunsuz şekilde Windows lisanslayabilir miyim?
Çakışma gibi bir şey olur mu yani?

Ayrıca bu sorunuza cevap olarak da:
Lisans anahtarı silinirse, tekrardan bir lisans anahtarı satın alıp kullanabilirsiniz. Çakışma gibi bir şey olmaz.

Bilgisayarı alalı 10 yıl oldu. Orijinal sistemi Windows 8 olarak geldi. Linux vb. sistemler filan yükleyip sonra tekrar Windows 10 yükledim, hiçbirinde (Windows yüklerken) lisans ile ilgili bir sorun yaşamadım, otomatik tanıdı.

Ek olarak Windows 11 denemedim, onunla ilgili bir sorun olur mu bilmiyorum açıkçası.

OEM key ise lisans anakarta gömülüdür, format da atsanız lisansınız yine de geçerlidir. Eğer internetten korsan şekilde lisans yaptıysanız format sonrası gider lisansınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…