Lisanssız Windows kurulumu BIOS'a zarar verir mi?

wizz007

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
1 yıl önce yeni bilgisayar almıştım. PSU montajı için ve bilgisayarım FreeDOS olduğundan dolayı işletim sistemi kurdurmak için vermiştim. Forumda bilgisayarcı crackli Windows kurmuş mudur gibi konuları gördüm ardından benim de aklıma takıldı bu konu. Ben bilgisayarcıya gittikten 5 ay sonra kendim temiz kurulum yaptım.

Pro kurmuştu Home sürümüne çevirdim ve Retail key alıp kurmuştum. O yüzden önceden crackli kurup kuramadığını şimdi anlayamıyorum. Kendisine sordum 3 4 gün önce lisanslı kurulum için kendisine söylememiz gerekiyormuş. Ben de sanırım söylemedim. KMSpico ve CMD ile mi kurulum yapıyorsun crackli Windows için diye sordum. O da hayır dedi BIOS'tan ayar yapıyormuş. Klasik kurulum yapıyor yani ISO'yu USB'ye yazdırıp BIOS'tan seçip kuruyor sandım. Bu şekilde mi yapıyorsun dedim. Hayır onu lisanslı Windows için yapıyorum, biraz BIOS'a müdahale ediyorum dedi.

BIOS'tan sisteme zarar verecek bir ayar yapmış mıdır? Bana zarar gelmeyeceğini söyledi.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 yıl önce yeni bilgisayar almıştım. PSU montajı için ve bilgisayarım FreeDOS olduğundan dolayı işletim sistemi kurdurmak için vermiştim. Forumda bilgisayarcı crackli Windows kurmuş mudur gibi konuları gördüm ardından benim de aklıma takıldı bu konu. Ben bilgisayarcıya gittikten 5 ay sonra kendim temiz kurulum yaptım.

Pro kurmuştu Home sürümüne çevirdim ve Retail key alıp kurmuştum. O yüzden önceden crackli kurup kuramadığını şimdi anlayamıyorum. Kendisine sordum 3 4 gün önce lisanslı kurulum için kendisine söylememiz gerekiyormuş. Ben de sanırım söylemedim. KMSpico ve CMD ile mi kurulum yapıyorsun crackli Windows için diye sordum. O da hayır dedi BIOS'tan ayar yapıyormuş. Klasik kurulum yapıyor yani ISO'yu USB'ye yazdırıp BIOS'tan seçip kuruyor sandım. Bu şekilde mi yapıyorsun dedim. Hayır onu lisanslı Windows için yapıyorum, biraz BIOS'a müdahale ediyorum dedi.

BIOS'tan sisteme zarar verecek bir ayar yapmış mıdır? Bana zarar gelmeyeceğini söyledi.

BIOS ile Windows'u etkinleştireni ilk defa duydum :D

BIOS ile Windows'u etkinleştireni ilk defa duydum :D

Bende.

"1) öncelikle CMD'yi yönetici olarak açmalısınız ( başlat CMD yazın ve sağ tuş yönetici olarak tıklayın )

2) açılan pencereye kod= cscript slmgr. VBS kodunu yapıştırın ve boşluk bıraktıktan sonra /ipk yazın.
Aşağıdaki gibi olmalı tırnak işaretleri hariç.
“Cscript slmgr. VBS /ipk“

3) bilgisayarınızda ya da cihazınızda Windows işletim sisteminin hangi sürüm olduğunu öğrendikten sonra aşağıdaki Serial'lerden uygun olanı seçin.

Home/Core – TX9XD-98N7v-6WMQ6-BX7FG-H8Q99

Home/Core (country specific) – pvmjn-6dfy6-9ccp6-7BKTT-D3wvr

Home/Core (Single Language) – 7HNRX-D7KGG-3K4rq-4wpj4-ytdfh

Home/Core n – 3KHY7-WNT83-dgqkr-F7HPR-844BM

Professional – W269n-wfgwx-YVC9B-4J6C9-T83gx

Professional n – MH37W-N47XK-V7XM9-C7227-gcqg9

Enterprise – nppr9-fwdcx-D2C8J-H872K-2YT43

Enterprise n – dph2v-ttnvb-4x9Q3-TJR4h-khjw4

Education – NW6C2-qmpvw-D7kkk-3gkt6-vcfb2

Education n – 2wh4n-8QGBV-H22JP-CT43Q-mdwwj

Enterprise 2015 LTSB – wnmtr-4C88C-JK8YV-HQ7T2-76df9

Enterprise 2015 LTSB n – 2F77b-tnfgy-69QQF-B8YKP-D69tj

Enterprise 2016 LTSB – dcphk-nfmtc-H88mj-pfhpy-QJ4bj

Enterprise 2016 LTSB n – qffdn-grt3p-vkwwx-X7T3R-8B639

Doğru Serial'i belirledikten sonra CMD ekranında yazdığınız kodun yanına serialinizi yapıştırın.
Kod = cscript slmgr. VBS /ipk MH37W-N47XK-V7XM9-C7227-gcqg9

Serial'i yapıştırdıktan sonra Enter'a basın ve sonrasında bu kodu yazın.
Kod = cscript slmgr. VBS /skms KMS. Lotro. CC.

Kodu yazdıktan sonra Enter'a basarak işlevi gerçekleştirin ve son olarak bu kodu yapıştırın.
Kod = cscript slmgr. VBS /ato

Bu Kodu'da yazdıktan sonra Enter'a basın"

Bu kodla ücretsiz etkinleştirebilirsin.

Dostum yazdıklarımı anlamadın galiba. Benim amacım ücretsiz etkinleştirmek falan değil. Bilgisayarcının yaptıklarının sisteme zararı var mı onu soruyorum.

BIOS ile alakasını çözebilmiş değilim.

Bende.

Anladığım kadarıyla zamanında sana korsan Windows kurmuş ve sende zarar vermiş midir diye soruyorsun. Eğer KMSpico uygulamasından yaptıysa 5 ay boyunca sistem botnet gibi kullanılmıştır. CMD'den yaptıysa bir şey olacağını sanmıyorum CMD ile virüs nasıl bulaşıyor onu da anlamadım ama çok bir şey olacağını sanmıyorum için rahat olsun milyon kullanıcısı var KMS'nin.

Anladığım kadarıyla zamanında sana korsan Windows kurmuş ve sende zarar vermiş midir diye soruyorsun. Eğer KMSpico uygulamasından yaptıysa 5 ay boyunca sistem botnet gibi kullanılmıştır. CMD'den yaptıysa bir şey olacağını sanmıyorum CMD ile virüs nasıl bulaşıyor onu da anlamadım ama çok bir şey olacağını sanmıyorum için rahat olsun milyon kullanıcısı var KMS'nin.

Sorduğum soruyu anlamışsınız ama diğer kısmı anlamamışsınız. KMSpico veya benzeri uygulama kullanmamış. CMD'de kullanmamış. BIOS'tan ayar yapmış. Ne yaptığını ben dahil yukarıdaki 2 arkadaşta çözmüş değil :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı