Lisanssız Windows kurulumu BIOS'a zarar verir mi?

wizz007

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
1 yıl önce yeni bilgisayar almıştım. PSU montajı için ve bilgisayarım FreeDOS olduğundan dolayı işletim sistemi kurdurmak için vermiştim. Forumda bilgisayarcı crackli Windows kurmuş mudur gibi konuları gördüm ardından benim de aklıma takıldı bu konu. Ben bilgisayarcıya gittikten 5 ay sonra kendim temiz kurulum yaptım.

Pro kurmuştu Home sürümüne çevirdim ve Retail key alıp kurmuştum. O yüzden önceden crackli kurup kuramadığını şimdi anlayamıyorum. Kendisine sordum 3 4 gün önce lisanslı kurulum için kendisine söylememiz gerekiyormuş. Ben de sanırım söylemedim. KMSpico ve CMD ile mi kurulum yapıyorsun crackli Windows için diye sordum. O da hayır dedi BIOS'tan ayar yapıyormuş. Klasik kurulum yapıyor yani ISO'yu USB'ye yazdırıp BIOS'tan seçip kuruyor sandım. Bu şekilde mi yapıyorsun dedim. Hayır onu lisanslı Windows için yapıyorum, biraz BIOS'a müdahale ediyorum dedi.

BIOS'tan sisteme zarar verecek bir ayar yapmış mıdır? Bana zarar gelmeyeceğini söyledi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kırk yıllık windowscuyum böyle palavra görmedim

Muhtemelen KMSpico veya CMD ile etkinleştirdi çok az ihtimal belki key ile etkinleştirmiştir. BIOS'tan etkinleştirdim deyince bende inanmadım. Bir ihtimal böyle bir şey vardır ama ben bilmiyorum diye de düşündüm. Konu açma sebebimde buydu. Tahmin ettiğim gibi böyle bir şey yokmuş. Hocam bu program veya CMD yüzünden veri çalınmış mıdır mining yapılmış mıdır? Ekran kartı sıcaklığı ve kullanmı normaldi. Onun dışında disk kullanımıda normaldi. Sadece bilgisayar açılırken programlar açılıyor diye %100 oluyordu 10 saniye sonra %2'lere iniyordu. Updateleride sorunsuz yapıyordum. Sadece ilk zamanlar ses ve internette sorun olmuştu onları da çözmüştüm.

Son düzenleme:
Hiç birşey olmamıştır hocam merak etme sadece seni geçiştirmek için söylediği bir palavradır o İçin rahat olsun.

Hiçbir şey olmamıştır hocam merak etme sadece seni geçiştirmek için söylediği bir palavradır o için rahat olsun.

Teşekkürler hocam rahatladım ya. Son bir sorum daha olacaktı. Konuda belirttiğim gibi format atmıştım. Format sonrasında bu uygulamanın kalıntıları falan kalmamıştır değil mi? Bir de KMSpico yüzünden USB'ye virüs bulaşmış mıdır? Format atmak için takmıştım USB'yi.

Formattan önce USB ile işlem yapmadan biçimlendirirseniz USB'nizi temizlemiş olursunuz zaten. Ondan sonra windowsu USB içerisine atabilirsiniz. Daha sonra temiz kurulumla herşeyi çözersiniz. Zannetmiyorum virüs bulaşacağını ama söylediğim adımları takip ederek yaptıysanız bir problem yaşamazsınız.

Rufus ile biçimlendirmiştim. Teşekkürler tekrardan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…