O anlamda demedim. Örneğin İngilizce Öğretmenliği, Amerikan Dili Edebiyatı gibi bölümleri incele.
YÖK Atlas veya Sınavla gibi program ve sitelerden bakabilirsin.
Hayalim yurt dışında hayatımı sürdürmek, ancak ondan önce mesleğimi garantilemek için eğer yurt dışında yaşama işini başaramazsam İngilizce öğretmenliği okumak istiyorum.
Bizim okulumuzda (Mevlana Anadolu Lisesi) 17 saat İngilizce, 4 saat İngiliz Edebiyatı dersi vardı. Diğer okulları bilmiyorum ancak bizim okuldakiler İngilizce'den kusuyordu.
Lise 1 ve 2'de ortalamanızı yüksek tutmanızı öneriyorum yani her derse ağırlık verin, 11 ve 12 de artık seçtiğiniz alana göre(TM,SAY) ağırlık vermeniz gerekiyor ve sınava çalışmanız gerekiyor.
Dil okumak istesen de önce TYT yi herkes gibi yapmak zorundasın yani bol bol TYT çalışmalısın. (9. ve 10. sınıf ağırlıkta olur o yüzden baştan sıkı tut)
Dil okumak istesen de önce TYT yi herkes gibi yapmak zorundasın yani bol bol TYT çalışmalısın. (9. ve 10. sınıf ağırlıkta olur o yüzden baştan sıkı tut)
üniversite sınavı 3 bölümden oluşur.
1-TYT: temel yeterlilik testi. Üniversiteye gidecek her öğrenci bu sınavı olmak zorunda. genelde 9. ve 10. sınıf konularını içerir. baraj puanı 150 dir. 150 yi geçemezsen diğer sınavlara dolayısıyla da üniversiteye giremezsin.
2-AYT: alan yeterlilik testi. burada 11. sınıfta seçtiğin bölüme göre sınava giriyorsun. 11. ve 12. sınıf konuları yoğunlukta çıkar. sayısal (40 soru matematik 14 soru fizik 13 soru kimya 13 soru biyoloji), eşit ağırlık (ea) (40 soru edebiyar, 40 soru matematik, 10 soru tarih , 6 soru coğrafya) ve sözel (24 soru edebiyat, 21 soru tarih, 17 soru coğrafya, 12 soru felsefe, 6 soru din kültürü) olmak üzere gruplandırılır. Bu sınav sonucuna ortaöğretim başarı puanı (karne notunuza göre hesaplanır o yüzden karneyi yüksek tutun) eklenerek yerleştirme puanı ve tercih yapılır üniversiteye yerleşilir.
3-DİL sınavı: dil sınavı AYT'nin yabancı dil okumak isteyenler için olan versiyonudur. İsteyen her ikisine birden girebilir AYT ile aynı gün birkaç saat sonra olur.) dil okumak isteyenler bu sınava girmek zorundadır. AYT ye girmeyip buna girebilirsiniz yabancı dil okuman isteyenler. bunda da yine sonuca ortaöğretim başarı puanı (karne notunuza göre hesaplanır o yüzden karneyi yüksek tutun!) eklenerek yerleştirme puanı ve tercih yapılır üniversiteye yerleşilir. şu videoyu izle sen daha yenisin alışırsın zamanla. Öğretmenlerine sor ne okuyacağına mesleğine karar vermeye başla. Bir de diyleim 11. sınıfta sayısal seçtin istersen dilekçeyle alan değiştirebilirsin yani o konuda sorun yok değiştiriliyor. Okuluna bağlı ama o yüzden kararını iyi ver. Ailenin veya çevrenin baskısını dinleme çünkü bu meslekle sen uğraşacaksın. Sevdiğin mesleği yap ve onun bölümünü oku.
100 sorudan basla her ay 100 soru arttir denmis, guluyorum sadece. Otur, ne yapmak istedigine karar ver. Hayvan gibi ders calismak hicbir yere goturmez 9. sinif ogrencisini.
Öncelikle 9. sınıf 8. sınıfın bir üst tekrarı gibidir 8'deki eksik derslerini çıkar ve 9. sınıf müfredatında olanlara çalış TYT'de 1 adım daha ileri atar seni.