Lise 1 için Tavsiyeler

78501

Kilopat
Makaleler
5
Bu sene TEOG sınavına girdik ve 426 puanla Zile Dinçerler 75.Yıl Anadolu Lisesi'ni tutturuyorum. Liseye geçince ortaokuldan çok farklı olduğunu söylüyorlar. Sınıfta kalmaktan ve düşük almaktan korkuyorum. Ortaokul yazılılarının liseye göre çok kolay olduğunu ve liseye geçince bir anda düşüş yaşandığını söylüyorlar. Liseye geçince arkadaşlarım, öğretmenlerim de değişiyor. Kısacası liseye geçince ders konusundaki tavsiyeleriniz nelerdir ?

Ben de 2013 yılı SBS sınavına girmiştim. 423 puan almıştım. Liseye bir geçtim hayatımda hiç almadığım notları aldım. Gerçekten çoğu kişide oluyor bu. Ama yavaş yavaş toparlandım. Öncelikle korkun falan olmasın. Lisedeki sınavlar orta okul gibi değil. Orta okulda bir gün önceden bir tekrar yapardık, 90 ve 100'ü patlatırdık. Fakat lisede sınav haftası başlamadan 2 ya da 3 hafta önceden sıkı çalışmaya başlamalısın. Dersi düzgün dinleme ve günlük tekrarı saymıyorum bile.

Ben bu sene 10.Sınıfa geçeceğim hayatımda almadığım notları 9. sınıfta aldım. Nedeni derse çalışmayıp ortama uymaktı. Öncelikle ortaokul gibi düşünme ortaokulda son gün çalışarak 80 90 alırdım lisede son gün çalışarak 50 60 alırsın kesinlikle çalış. Son olarak lisede meslek tercihin değişebilir benim öyle oldu ortaokulda matematik den nefret ederken şimdi en sevdiğim ders matematik oldu bu yüzden meslek tercihim de değişti.

Bende bu sene 10. Sınıfa geçtim. Derslere çok önem vermelisin. YGS sınavı için 9. Sınıf önemli. İşlediğiniz konuları eve gelince tekrar et ve o konu hakkında test çöz. Anlamadığın soruları öğretmenlere sor. Bilgisayar ve telefon gibi eşyalarla okul zamanında fazla uğraşma.

Fazla takma kafana. Çoğu öğrenci aynı düşüşü yaşar, daha sonra düzeltirler. Ders manyağı olma ama hafif hafif çalış.

Arkadaşlar yukarıda en iyi tavsiyeleri yazmış. Bunlara ek olarak kesinlikle sevgili yapmanı önermem. Ders çalışmak yerine hayatında geçici olacak bir kız için zamanını boşa harcamış olursun ve gelecekte pişman olman kaçınılmaz olur.
Ekleme: Tabi dersi ve sevgiliyi aynı zamanda idare edebilirim diyorsan farklı iş. Ama Türkiye'de kıza -ders sebebiyle- yeterli ilgi göstermeyince senden ayrılmayacak kız bulman biraz zor. :D

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı