Lise 1. sınıf terk birisi ne iş yapabilir?

18 yaşına geldiğinde bir fabrikada vasıfsız işçi olarak girebilir ya da bir esnafın yanında çırak olarak girebilir, mesela kuaför olabilir.

Sanayide ordada mobbing görmezse güzel iş yapılır ustaların ağız kokusunu çekecekse hizmetçilik yapacaksa yapsın ben staja gidiyordum bu sene 12.sınıfım erken bitirdim bilerek çünkü faydadan çok zarardı bana ve beni yıpratıyordu o yüzden elektriği ben yapmam bir daha ama arkadaşı bilmiyorum.

18 yaşına geldiğinde bir fabrikada vasıfsız işçi olarak girebilir ya da bir esnafın yanında çırak olarak girebilir, mesela kuaför olabilir.
Liseye devam etse daha mantıklı olur sanki hocam vasıfsız olmaktansa bence çünkü çok eziyorlar kendimden biliyorum adamları öldürmemek için zor dayanmıştım ilahi değerlere bile sövdürüyorlar sanayi kötü benim için liseye devam etse daha iyi olur bence dediğim gibi.

Yakın bir akrabam lise 1. sınıfa gidiyor ve kendisi sınıfta kalma olasılığı çok yüksek sizlere sorum konu başlığıdır. Şimdiden teşekkür ederim.
Kalmaz hocam bence 9.sınıfta tabi böyle şeyler söyleniyor ama en fazla sorumluluk verir sanayi köşelerine bu yaşta düşmesine gerek yok çok ezerler.

Liseye devam etse daha mantıklı olur sanki hocam vasıfsız olmaktansa bence çünkü çok eziyorlar kendimden biliyorum adamları öldürmemek için zor dayanmıştım ilahi değerlere bile sövdürüyorlar sanayi kötü benim için liseye devam etse daha iyi olur bence dediğim gibi.

İkinciye 9. Sınıfta kalıyorsa yapacak bir şey yok ne yazık ki. Bildiğim kadarı ile atıyorlar 2.sinde.

İkinciye 9. Sınıfta kalıyorsa yapacak bir şey yok ne yazık ki. Bildiğim kadarı ile atıyorlar 2.sinde.
Hocam kalmaz ya sözlü veya ŞÖK dediğimiz şey ile geçirirler fazla kasacaklarını sanmıyorum baraj derslerden kalırsa bir tık sıkıntı yazın sorumluluk verir en fazla onun dışında kesinlikle önermiyorum bu yaşta okulu bırakıp sanayide çalışmasını okulu bırakınca zengin olunmuyor okursa belki elinde yapabileceği bir iş olur en azında hiç derslerden anlamıyor bile ise üniversite diploması şart artık hocalarım maalesef bu kardeşimiz lise diploması bile almazsa ortada kalır açık net ehliyet bile alamaz öyle söyleyeyim o yüzden liseye devam etmesi en sağlıklısı olacaktır bırakıp sanayiye başladı desek her gün stres üst baş yağ eve gel yıkan 3-5 saatin kalıyor zaten sosyal hayat 0 oluyor anlayacağınız deneyimlerimi aktarıyorum şu zorunlu stajı da kaldırsalar keşke insanlar perişan oluyor yani dostlarım kısacası durum böyle umarım açıklayıcı olmuştur yani bu dönemde bırakın liseyi üniversite diploması şart işe alımlarda genelde bakıyorlar bunlara yani ben o staj döneminden sonra konuşmayı unuttum yeni yeni konuşuyorum şuan kekeliyorum asabiyim herkese karşı çok eziyorlar bir süre sonra otistik gibi davranırsınız zaten bu yaz üniversite sınavından sonra psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı