Lise 1'de boyum 1.46

Herkes uzun olmak zorunda degil dostum, üzülme zamanla sen de uzarsin.

Evet dediğin çok doğru ama arkadaşlarım tarafından hor görülebiliyorum laflarım dikkate alınmıyor okula gitmek benim için öğrenme yeri değil kaos ortamına dönüşüyor. Bu nedenden dolayı uzamayı çok istiyorum yoksa boyumdan gayet memnunum sadece insanlar tarafından garip görüldüğü için zamanla bana da garip gelmeye başladı.

Lise çağlarında arkadaş grubunu alfa kişiliğe sahip erkekler yönlendirir. Kaldı otorite için evet boy önemli bir husus. Genelde arkadaş ortamındaki baskın kişiler çoğunluktan daha uzun olur. Ancak bende arkadaş ortamlarında fikrimi ortaya atar ve herkesi o fikirde hemfikir ederim. Ben 14 yaşımın başlarında 150 falandım. 9.sınıf bittiği zaman boyum 167 idi ancak yine de kendimi kısa hissediyordum. Ve gerçekten kısa boylu insanlar uzun boylulara göre daha az umursanır. Maalesef doğada kısa ve uzun olmak zorunda. Yöneten ve yönetilen dünya var olduğundan beri var idi ve dünya yok olana kadar da olacak. Ama ben şu an 11'e geçeceğim ve tam 1 sene oldu ve boyum şu an 179. arkadaş ortamında daha baskınım ve çevremdekiler beni daha çok ciddiye alıyor. Ancak şu da var ki boyu uzun olup vücudu yağlı ve biçimsiz olan pek çok insan var. Git spor salonun kas yap. Benim genetik olarak zaten kas yapım iri. Basket oynadığım için omuzlarım geniş ve kollarım göğüs kaslarım, karın kaslarım vb. belirgin. Kaslarını geliştirmende sana fayda sağlar. Ancak hayvan gibi body builder gibi kas yapma. Zaten 1-2 sene sonra rahat bir şekilde kasların büyür ve belirginleşir ve o kadar yeterli olur. Body building sporuyla ilgilenen insanların çoğuna zaten üstüne giydiği kıyafetler falan yakışmaz. Hafif belirgin kas görünüm için iyidir. Yani genetiğine bakılırsa tahminimce 180-185 arası olursun. Ama benden tavsiye ben senin yaşlarındayken endokrinoloji doktoruna gitmiştim ve boy kısalığı ve haşimato tespit edildi. Eğer erkenden gitmeseydim boyum en fazla 160-165 olurdu. Bence sende bir endokrinoloji uzmanına görün derim. İyi sosyaller.

Ama çok agır iş yaptıysan falan boyun kısa kalabilir. Basketbol oyna süt iç uzarsın sıkıntı yapma.

Eli
Knk neden gittin endokrinoloji ye benim boyum 168 9.sınıf ı bitirdim.İdeal diye çok takmadım.Olması gerekenden kısa mı.

Kanka anne ve baba boyun kaç ona göre kısa ya da uzun deriz.
Baba 175 anne 160.Abilerimin ikiside gelişimini tamamladı.Biri 178 biri 185.

Ergenliğe yaşıtlarımdan bir tık geç girdim

Ailem de kısa bulmadı.Abilerim de böyleydi benim yaşlarımda.Sonradan hızlı bi uzama oldu.Aileden baba tarafı hep uzun umarım bi ben 168 kalmam 18 yaşına kadar 3 yılda en az 10 santim daha uzar 178 olurum diye ümit ediyorum umarım.

Son düzenleme:

178 olursun yüksek ihtimal. Genetiğin iyi. Ben geçen Temmuz'da 9.sınıfı bitirdiğim zaman 167 idim. Şu an boyum 179. 12cm uzadı benim. Sende uzarsın muhtemelen.

178 olursun yüksek ihtimal. Genetiğin iyi. Ben geçen Temmuz'da 9.sınıfı bitirdiğim zaman 167 idim. Şu an boyum 179. 12cm uzadı benim. Sende uzarsın muhtemelen.
Zaten 190 gibi umutlarım yok.Genetik belli 180 anca gerçi bi amcam ile bir abimin 185 ve üstü olması beni üste taşır mı bilmiyorum.Fakat 178 e de razıyım galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…