Lise 1'e gidenler için öneriler

Öğrenci olarak etkinlikler düzenle, okulundan bağımsız kulüpler kur, öğrencilerle organize işler yap, müdür ve müdür yardımcılarıyla konuşup bir şeyler düzenlemekten çekinme, onlarda sıradan insanlar ve onlarda senin onlardan çekindiğin kadar senden çekiniyorlar. İlgili olduğun alanların üstüne git, ve mümkünse okulun düzenlediği her etkinliğe de katıl, hocanın birisi gelip sana "oğlum sen bunu yapabilir misin?" dediğinde pısırık olma ya da kendinden şüphe etme. Konu hakkında en ufak bir fikrin yoksa bile çalışıp bir şeyler yapabilirsin, baktın yapamıyorsan hiç korkma dünyanın sonu değil en azından denedim diyeceksin. Bunları dememin sebebi, ilerde o günleri hatırlayıp mutlu olacak olman. Başarısızlıklardan bile harika anılar çıkarabilirsin. Mümkünse oturacağın sıra hocanın önündeki sıra olsun (Faydalarını çok gördüm). Derslere kulak ver. "Daha da işime yaramaz" diyip sınavdan sonra konuları unutmaya çalışma, Üniversite sınavında lazım olacak o konular. Derslerde sakın tahtaya kalmaktan korkan ucubeler gibi olma. Eğer halihazırda öyle bir ucubeysen, tahtaya kalkma korkunu yen. İnan bana basit bir şey gibi gelebilir ama çok önemli bir husus bu. Ayrıca sakın belli bir arkadaşa ya da arkadaş grubuna bağlı kalma, onlara ailen gibi güvenme. Çünkü ergenliğin en çetrefilli zamanlarındasınız, senin ve arkadaşlarının kişilikleri sürekli değişecek. Mümkünse sınıfındaki herkes ile eşit mesafede ol. Öğretmenlerine ASLA saygısızlık yapma. Eğer öğretmen size büyük bir saygısızlık yaptıysa geri cevap verme, teneffüs arasında derhal müdürüne şikayette bulun. Aynı şey okuldan çıktıktan sonra durakta otobüs beklerken veya arkadaşlarınla yürürken dışarda normal hayatına bakan insanlar için de geçerli. Bu konuda dikkatli ol diyorum çünkü insan arkadaşlarıyla birlikteyken ekstra bir özgüven kazanıyor, o özgüvenin sana daha sonradan utanç hissetirecek şeyler yaptırmasına izin verme. Fiziksel görünümüne önem ver ama önceliğin zihinsel gelişimin olsun. İnan bana bu önceliği iyi ayarlayamamış arkadaşlarım oldu ve fark ettiysen onlardan geçmiş zaman kipiyle bahsediyorum. Kesinlikle spora başla vücut geliştir. Bilgisayar veya telefon başında fazla vakit geçirme. Çık dışarıda dolaş. Yanına arkadaş bulamıyorsan tek başına gez. Gençlik geri gelmiyor. İnan bana gençliğini sanal alemde geçirmek istemezsin. Ailene saygısızlık yapma, hatta mümkünse onlarla daha fazla vakit geçirmeye bak. Ailen seni nasıl yetiştiriyor bilmiyorum ama önce kendi kendini yetiştirmeyi öğren. Her istediğini elde etmeye alışmış şımarık çocuklardan olma. Başarısız olmaya alış. En önemlisi her konuda beklentilerini düşük tut. Ve sakın kötü alışkanlıklara başlama. Bu yaşlarda arkadaş ortamlarında ortama ayak uydurmaya çalışmak için türlü türlü kötü alışkanlıklar edinmek isteyeceksin, hepsini reddet. Senle dalga geçseler bile inan bana lise bittikten sonra sen onlarla dalga geçiceksin ekstra olarak kötü alışkanlığın olmayacak. Neyse benden bu kadar yeter birazda başkaları anlatsın bişeyler.

On üç günde bir bileğini burkup, bileğinde sargıyla gelen o kişiden çok yarar gelmez muhtemelen. Durduk yere hayalinde birleştirdiği parçaları anlatıp durur, sen de dinlemiş olursun. Bence ilk eleyeceğin kişilerden biri olabilir.

Ödevlerini aksatma,kavga etme. Beslenme çantana süt falan koy işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…