Lise 2.sınıf öğrenicisi seçimini nasıl yapmalı?

Yabancı dil her halükarda işine yarar, bu konuda sanırım çoğumuz da hemfikirizdir fakat yurt dışında iş bulmak isteğin zaman ingilizceye ek olarak bir mesleki bilgin yoksa ingilizce bu alanda sana yardımcı olmaz.

Şayet liseden sonra üniversite okumayacaksan bölüm tercihini iyi yapmanı öneririm çünkü kağıt üzerinde yazan bölüm, kamu kurumlarında tercih edebileceğin meslekleri etkiliyor.

Zaten şunu da kavramışsındır muhtemelen, türkiye cumhuriyeti söz konusuysa memuriyet önemli :=)

Anladım peki siz meslek olarak ne istiyorsunuz?

Ingilizcenin yanina bir iki dil daha eklersem iş bulmam için daha iyi olabilir.Hocam ama galiba babamın memur olma gibi bi durumu var hatta ailede geçenlerde şakası döndü pasaportumuz hazır diye şayet öyle bisey olursa İngilterede olanaklarım mevcut 2 tane amcam Londra da onların yanına belki gidebilirim. Tabii gidersem orda ne yapacağım da meçhul

sen bir git, hiçbirşey yapmasanda olur

Hocam peki dil öğrenmek çok mu zor? Sizin hedefiniz ne?

Anladım peki siz meslek olarak ne istiyorsunuz?
Uluslararası ilişkiler/ticaret alanındaki meslekler benim için daha ilgi çekici geliyor. Zaten bölümüm de Fransızca olduğu için en mantıklı seçeneklerden birisi bu. Ayrıca ben de not düşmüş olayım, üniversite için dil bölümü seçerken İngilizce dışı bir dili seçmek her zaman daha avantajlı oluyor.

Evet tek başına ingilizce bir işe yaramaz illaki yanına bir dil daha lazim. Çok teşekkürler biraz hocalarımla da bu konuları konuşmak istiyorum ondan sonra daha sorularım olabilir teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.

Ben şimdi ortaokulda öğretilen ve internetten oyunlardan öğrendiğim kadar ingilizce biliyorum ve buna güveniyorum. Daha da ingilizce mi geliştirmek ve yeni bir dil öğrenmek için yapmam gerekenler neler? Bir teknikleri var mi bu dil öğrenme işinin?

Rica ederim. Aklınıza takılan bir şey olursa her zaman sorabilirsiniz.
Dizi-film izlemek, oyun oynamak veya kitap okumak gibi aktiviteler bir dili öğrenirken çok güzel bir kelime havuzu oluşturmaya yarıyor. Çevremde özellikle imkanı daha az olan veya dile fazla yatkınlığı olmayan kişilerde bu yöntemle kelime bilgisini fazlasıyla artıranlar var. Ancak iş dilbilgisi kısmına geldiğinde bir nevi dilcilerin matematiği denebilecek olan cümle yapıları, kuralları vs. biraz can sıkıcı olabiliyor. Son dönemdeki İngilizce dersleri nasıl anlatılıyor bilmiyorum ama benim zamanımda vasat denebilecek bir seviyede olduğundan daha gramer bilgisinin temelinde sorunlar başlıyordu. Bizim haftada 16 saat İngilizce dersimiz mevcuttu ve bu derslerin 10 veya 12 saati sadece dilbilgisi kısmına gidiyordu, bildiğimiz kocaman bir gramer kitabıyla yatıp kalkmak gerekiyordu. Bundan dolayı dilbilgisi kısmında en azından ne durumda olduğunuzu görmek için şöyle bir konulara göz atmakta fayda var. Ortaokul İngilizce seviyesinden farklı olarak artık tüm zamanları kullanmanız, alternatif kelimelerle bir cümleyi kurabilmeniz veya anlamanız, bağlaçları ne kadar düzgün kullandığınız gibi daha detaylı konulara geçiş yapılıyor. Bu durumda oturup gramer kitabını yalayıp yutmak dışında yapacak bir şey kalmıyor maalesef.

Anladım bi nevi ingilizceyle yatıp kalkmak gerekiyor. Pek kitaplarla yayınlarla ilgili birşey bilmiyorum. Önerdiğiniz gramer kitabı var mı?

Anladım bi nevi ingilizceyle yatıp kalkmak gerekiyor. Pek kitaplarla yayınlarla ilgili birşey bilmiyorum. Önerdiğiniz gramer kitabı var mı?
Lisedeyken bize Dilko'nun (sanırım isim değiştirildi) Start Up kitabı aldırılmıştı, hatırladığım kadarıyla cümlenin ögelerinden başlayarak gramer konularını anlatan bir kitaptı. Onun haricinde ek kaynak kullanmadığım için fazla bir bilgim yok ama okulunuzdaki dil bölümü öğrencileri ile iletişime geçebilirseniz hocaların tavsiye ettikleri kitapları sorabilirsiniz.

Tamamdır teşekkürler sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…