muvaffakiyetsizbirey
Picopat
Daha fazla
Yabancı dil her halükarda işine yarar, bu konuda sanırım çoğumuz da hemfikirizdir fakat yurt dışında iş bulmak isteğin zaman ingilizceye ek olarak bir mesleki bilgin yoksa ingilizce bu alanda sana yardımcı olmaz.Merhaba lise 10. sınıf öğrencisiyim ve 11. sınıfta bölüm seçimi yapacağız. Ama ben hala hangi bölümü seçmeliyim bilmiyorum, kararsızım. Dil bölümü okumak istiyorum, İngilizceyi seviyorum ve temelimin iyi olduğunu düşünüyorum. Ortaokuldan beri İngilizceyi sevmişimdir. Biraz araştırdım tabii sevmekle olmuyor bu iş büyük disiplin gerektiriyormuş haliyle. Ben İngilizceyi sevdiğim için ben o disiplini kendimde oturturum diye düşünüyorum. Biraz dille gidebileceğim mesleklere baktım, meslekler az gibi görünüyor ama aslında her mesleğin alt kategorileri de mevcut. Eğer İngilizce dışında başka diller öğrenebilirsem işsiz kalma gibi bir durumum olmaz. İyi hoş ama yapay zekanında hızla geliştiği bir dönemdeyiz. Yapay zeka artık bir dili başka bir dile kolaylıkla çevirebiliyor. Şu an 15 yaşındayım büyük ihtimal elime mesleğimi en az 8 10 yıl sonra alabilirim. Bu hızda gelişen teknoloji 8 10 yıl sonra büyük gelişimler kaydedebilir. Haliyle bu işler için insana gerek kalmaz. Yani tercümanlık, mürtecimlik gibi meslekler tarihe karışabilir bir durumda. Bu yüzden çok tereddüt ediyorum ya seçip işsiz kalırsam diye. En kötü öğretmenlik okurum gibime geliyor.
Matematiğim fenim ortalama bir seviyede ama bu dersleri pek sevdiğim söylenemez. Sayısal; düzenli, disiplinli çalışma gerektiriyor ama ben hiçbir zaman derslerine düzenli çalışan bir öğrenci olmadım. Hep her şeyi son geceye bırakıp bir şekilde hallederim. Buna rağmen notlarım yüksek ama eğer sayısal veya EA seçiceksem gemi bu şekilde yürümez. Çalışmam gerek hem de çok çalışmam gerek. Ama ben bunu pek yapabileceğimi düşünmüyorum. Bu disiplini kendime kazandırabilir miyim onu da bilmiyorum. Dediğim gibi kafam çok karışık yorumlarınız, cevaplarınız şu an benim için altın değerinde. Sizin yorumlarınıza ihtiyacım var.
Bu gece mesajlara donemeyebilirim ama yarın öğleden sonra kesinlikle 7/24 aktif olucam. Rica ediyorum yorumlarınızı esirgemeyin. Geleceğimi artık şekillendirmek, artık bir yola yönelmek istiyorum.
Anladım peki siz meslek olarak ne istiyorsunuz?Yapay zekanın ne kadar gelişebileceğini tahmin etmesi biraz zor. Güncel yapay zekanın çevirilerinde ise eksiklikler mevcut, bu yüzden çevirisi yapılan metnin yine bir insan kontrolünden geçmesi gerekiyor. Ayrıca yapay zekada kültürel farklılıkları, toplumların sosyal durumlarını veya metnin tamamını analiz ederek uygun bir çeviri oluşturma gibi biraz komplike işleri yapamama durumu var. En basitinden bir eser çevirirken çevirmenin göz önüne aldığı normlarla eklediği yorumları yapay zeka şu anda yapamıyor. Açıkçası çevirmenlik düşünmediğim için bu konuda fazla kaygım yok ama bence şu durumda kimsenin çok kaygılanmasına da gerek yok. Dil bölümlerinde gerçekten çok farklı meslek gruplarında iş yapan mezunların varlığı da düşünüldüğünde genel olarak kaygıya gerek olmadığını düşünüyorum.
Ingilizcenin yanina bir iki dil daha eklersem iş bulmam için daha iyi olabilir.Hocam ama galiba babamın memur olma gibi bi durumu var hatta ailede geçenlerde şakası döndü pasaportumuz hazır diyeYabancı dil her halükarda işine yarar, bu konuda sanırım çoğumuz da hemfikirizdir fakat yurt dışında iş bulmak isteğin zaman ingilizceye ek olarak bir mesleki bilgin yoksa ingilizce bu alanda sana yardımcı olmaz.
Şayet liseden sonra üniversite okumayacaksan bölüm tercihini iyi yapmanı öneririm çünkü kağıt üzerinde yazan bölüm, kamu kurumlarında tercih edebileceğin meslekleri etkiliyor.
Zaten şunu da kavramışsındır muhtemelen, türkiye cumhuriyeti söz konusuysa memuriyet önemli :=)
sen bir git, hiçbirşey yapmasanda olurAnladım peki siz meslek olarak ne istiyorsunuz?
Ingilizcenin yanina bir iki dil daha eklersem iş bulmam için daha iyi olabilir.Hocam ama galiba babamın memur olma gibi bi durumu var hatta ailede geçenlerde şakası döndü pasaportumuz hazır diyeşayet öyle bisey olursa İngilterede olanaklarım mevcut 2 tane amcam Londra da onların yanına belki gidebilirim. Tabii gidersem orda ne yapacağım da meçhul
Hocam peki dil öğrenmek çok mu zor? Sizin hedefiniz ne?Şu anda dil bölümü 12. sınıftayım eğer dil seçmek istiyorum İngilizce seviyorum diyorsan direkt seç düşünme, dilciler işsiz kalır safsatası tamamen boş İngilizcenin yanına bir dil daha eklersen kendini her türlü bir yere atarsın ha bir de 10.sınıfta gördüğün İngilizceden çok daha başka bir İngilizce öğreniyosun dil bölümünde haberin olsun.
Uluslararası ilişkiler/ticaret alanındaki meslekler benim için daha ilgi çekici geliyor. Zaten bölümüm de Fransızca olduğu için en mantıklı seçeneklerden birisi bu. Ayrıca ben de not düşmüş olayım, üniversite için dil bölümü seçerken İngilizce dışı bir dili seçmek her zaman daha avantajlı oluyor.Anladım peki siz meslek olarak ne istiyorsunuz?
Evet tek başına ingilizce bir işe yaramaz illaki yanına bir dil daha lazim. Çok teşekkürler biraz hocalarımla da bu konuları konuşmak istiyorum ondan sonra daha sorularım olabilir teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.Uluslararası ilişkiler/ticaret alanındaki meslekler benim için daha ilgi çekici geliyor. Zaten bölümüm de Fransızca olduğu için en mantıklı seçeneklerden birisi bu. Ayrıca ben de not düşmüş olayım, üniversite için dil bölümü seçerken İngilizce dışı bir dili seçmek her zaman daha avantajlı oluyor.
Ben şimdi ortaokulda öğretilen ve internetten oyunlardan öğrendiğim kadar ingilizce biliyorum ve buna güveniyorum. Daha da ingilizce mi geliştirmek ve yeni bir dil öğrenmek için yapmam gerekenler neler? Bir teknikleri var mi bu dil öğrenme işinin?Uluslararası ilişkiler/ticaret alanındaki meslekler benim için daha ilgi çekici geliyor. Zaten bölümüm de Fransızca olduğu için en mantıklı seçeneklerden birisi bu. Ayrıca ben de not düşmüş olayım, üniversite için dil bölümü seçerken İngilizce dışı bir dili seçmek her zaman daha avantajlı oluyor.
Rica ederim. Aklınıza takılan bir şey olursa her zaman sorabilirsiniz.Evet tek başına ingilizce bir işe yaramaz illaki yanına bir dil daha lazim. Çok teşekkürler biraz hocalarımla da bu konuları konuşmak istiyorum ondan sonra daha sorularım olabilir teşekkürler vaktinizi ayırdığınız için.
Dizi-film izlemek, oyun oynamak veya kitap okumak gibi aktiviteler bir dili öğrenirken çok güzel bir kelime havuzu oluşturmaya yarıyor. Çevremde özellikle imkanı daha az olan veya dile fazla yatkınlığı olmayan kişilerde bu yöntemle kelime bilgisini fazlasıyla artıranlar var. Ancak iş dilbilgisi kısmına geldiğinde bir nevi dilcilerin matematiği denebilecek olan cümle yapıları, kuralları vs. biraz can sıkıcı olabiliyor. Son dönemdeki İngilizce dersleri nasıl anlatılıyor bilmiyorum ama benim zamanımda vasat denebilecek bir seviyede olduğundan daha gramer bilgisinin temelinde sorunlar başlıyordu. Bizim haftada 16 saat İngilizce dersimiz mevcuttu ve bu derslerin 10 veya 12 saati sadece dilbilgisi kısmına gidiyordu, bildiğimiz kocaman bir gramer kitabıyla yatıp kalkmak gerekiyordu. Bundan dolayı dilbilgisi kısmında en azından ne durumda olduğunuzu görmek için şöyle bir konulara göz atmakta fayda var. Ortaokul İngilizce seviyesinden farklı olarak artık tüm zamanları kullanmanız, alternatif kelimelerle bir cümleyi kurabilmeniz veya anlamanız, bağlaçları ne kadar düzgün kullandığınız gibi daha detaylı konulara geçiş yapılıyor. Bu durumda oturup gramer kitabını yalayıp yutmak dışında yapacak bir şey kalmıyor maalesef.Ben şimdi ortaokulda öğretilen ve internetten oyunlardan öğrendiğim kadar ingilizce biliyorum ve buna güveniyorum. Daha da ingilizce mi geliştirmek ve yeni bir dil öğrenmek için yapmam gerekenler neler? Bir teknikleri var mi bu dil öğrenme işinin?
Anladım bi nevi ingilizceyle yatıp kalkmak gerekiyor. Pek kitaplarla yayınlarla ilgili birşey bilmiyorum. Önerdiğiniz gramer kitabı var mı?Rica ederim. Aklınıza takılan bir şey olursa her zaman sorabilirsiniz.
Dizi-film izlemek, oyun oynamak veya kitap okumak gibi aktiviteler bir dili öğrenirken çok güzel bir kelime havuzu oluşturmaya yarıyor. Çevremde özellikle imkanı daha az olan veya dile fazla yatkınlığı olmayan kişilerde bu yöntemle kelime bilgisini fazlasıyla artıranlar var. Ancak iş dilbilgisi kısmına geldiğinde bir nevi dilcilerin matematiği denebilecek olan cümle yapıları, kuralları vs. biraz can sıkıcı olabiliyor. Son dönemdeki İngilizce dersleri nasıl anlatılıyor bilmiyorum ama benim zamanımda vasat denebilecek bir seviyede olduğundan daha gramer bilgisinin temelinde sorunlar başlıyordu. Bizim haftada 16 saat İngilizce dersimiz mevcuttu ve bu derslerin 10 veya 12 saati sadece dilbilgisi kısmına gidiyordu, bildiğimiz kocaman bir gramer kitabıyla yatıp kalkmak gerekiyordu. Bundan dolayı dilbilgisi kısmında en azından ne durumda olduğunuzu görmek için şöyle bir konulara göz atmakta fayda var. Ortaokul İngilizce seviyesinden farklı olarak artık tüm zamanları kullanmanız, alternatif kelimelerle bir cümleyi kurabilmeniz veya anlamanız, bağlaçları ne kadar düzgün kullandığınız gibi daha detaylı konulara geçiş yapılıyor. Bu durumda oturup gramer kitabını yalayıp yutmak dışında yapacak bir şey kalmıyor maalesef.
Lisedeyken bize Dilko'nun (sanırım isim değiştirildi) Start Up kitabı aldırılmıştı, hatırladığım kadarıyla cümlenin ögelerinden başlayarak gramer konularını anlatan bir kitaptı. Onun haricinde ek kaynak kullanmadığım için fazla bir bilgim yok ama okulunuzdaki dil bölümü öğrencileri ile iletişime geçebilirseniz hocaların tavsiye ettikleri kitapları sorabilirsiniz.Anladım bi nevi ingilizceyle yatıp kalkmak gerekiyor. Pek kitaplarla yayınlarla ilgili birşey bilmiyorum. Önerdiğiniz gramer kitabı var mı?
Tamamdır teşekkürler sağolun.Lisedeyken bize Dilko'nun (sanırım isim değiştirildi) Start Up kitabı aldırılmıştı, hatırladığım kadarıyla cümlenin ögelerinden başlayarak gramer konularını anlatan bir kitaptı. Onun haricinde ek kaynak kullanmadığım için fazla bir bilgim yok ama okulunuzdaki dil bölümü öğrencileri ile iletişime geçebilirseniz hocaların tavsiye ettikleri kitapları sorabilirsiniz.