Lise 2'de askeri liseye nakil var mı?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Şu anda lise 1 öğrencisiyim. Seneye askeri liseye nakil aldırma gibi bir durum var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim zamanımda askeri liselerin kendi özel sınavı vardı. Onu kazanırsan geçiş yapabiliyordun. Ama liseye kayıt olmadan önce. SBS tarzı bir sınavdı. 4+4+4 sistemiyle beraber değişmiş fakat çoğu şey. Yönetmeliği okumanı tavsiye ederim.

Askeri liselere girmen için özel sınavlar var. Bunların çoğu orta okul zamanında yapılıyor diye biliyorum. Zira ben de orta okul zamanımda (8.sınıfta) girmiştim ve 71 net çıkarabilmiştim.
Sorular oldukça zor, üstelik yüksek derecede fen ve matematik bilgisi barındırıyor. Fakat sınavı geçenlerin %80'i mülakatlarda elenmişti.

Ya biliyorum bende girmiştim ama geçememiştim. Bir duyum aldım işte lise 2'de gidilebiliyor muş falan diye onun doğrulunu merak ediyorum.

Olacağını sanmıyorum. Çünkü bu okullar o kadar titiz davranıyor ki öğrenci seçerken, sadece sınavla ve mülakatla girebilirsin diye tahmin ediyorum. O da orta son zamanında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…