Fazla geç kalmadın. Şöyle söyleyeyim ; Ben 10.sınıf bölüm seçiminde sayısal seçmiştim 11.sınıfın sonuna kadar güç bela sayısal öğrencisiydim. 11.sınıf sonunda dershanedeki indirim sınavına umutsuzca girmiştim. Baktım seçenekler arasında sözel var bende kaybedecek birşey olmadığı için öylesine sözelden girip %75 Burs kazanmıştım 12.Sınıf için bu hakkımı kullanıp dershaneye sözelden kaydoldum. Bu şekilde de fiilen sözele geçiş yaptım. Fakat okulda da sözel sınıfı olmadığı için TM'ye geçmek zorunda kaldım şükür güç bela bitirdik. Öncelikle alacağın tepkilerin haddi hesabı yok. ''Sayısaldan daha çok bölüm var, şansın daha çok, sözel okuyup işsiz mi kalacaksın'' falan filan. Alakası yok. Hepsini kulak ardı ettim ilk senem olmasına ve YGS de matematiği fen bilimlerini tamamen boş bırakmama rağmen şuanda Akdeniz Üniversitesinde Gastronomi ve M&S Okuyorum ki buda sözeldeki saygın ve iş imkanı olan bölümlerden biridir. Eğer ki sözele geçeceksen ve matematik fenle alakan yoksa benim gibi matematik ve fenden kendini soyutlayıp ölümüne Türkçe ve Sosyal çalışmanı ve en iyi şekilde yapmanı tavsiye ediyorum. Bu şekilde YGS den fazla bir puan alamasan da rakiplerini geçeceğini sanıyorum ki bende öyle olmuştu. LYS'de ise sözelin tüm derslerine eşit oranda çalışman gerektiğini düşünüyorum. Bana geçen sene yaptığım bu değişiklikten dolayı hakaret eden arkadaşlarım şuan tekrar ve umutsuzca ; asla yapamadıkları ve 10 sene çalışsalar yapamayacakları sayısala çalışıyorlar...
Aklına takılan konularda elimden geldiğince yardımcı olabilirim.