Lise 3. Sınıfta Sayısaldan Sözele geçmek

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, şu anda bir Fen lisesin'de Sayısal (M-F) bölümde 3. Sınıfta okuyorum. Ama dün itibari ile Sözel'e (T-S) Geçme kararı aldım gideceğim bölüm hedefim değiştiği için. Okulda herhangi bir sözel sınıf oluşturulmadı. Oluşturulacağını da sanmıyorum. Sormak istediğim konu ise şu;
1- Fazla mı geç kaldım alanımı değiştirmek için?
2- Sözel sınıf açılmasa bile kitaplardan çalışarak başarılı olabilir miyim Sözel alanda?
Şimdiden teşekürler.

Fazla geç kalmadın. Şöyle söyleyeyim ; Ben 10.sınıf bölüm seçiminde sayısal seçmiştim 11.sınıfın sonuna kadar güç bela sayısal öğrencisiydim. 11.sınıf sonunda dershanedeki indirim sınavına umutsuzca girmiştim. Baktım seçenekler arasında sözel var bende kaybedecek birşey olmadığı için öylesine sözelden girip %75 Burs kazanmıştım 12.Sınıf için bu hakkımı kullanıp dershaneye sözelden kaydoldum. Bu şekilde de fiilen sözele geçiş yaptım. Fakat okulda da sözel sınıfı olmadığı için TM'ye geçmek zorunda kaldım şükür güç bela bitirdik. Öncelikle alacağın tepkilerin haddi hesabı yok. ''Sayısaldan daha çok bölüm var, şansın daha çok, sözel okuyup işsiz mi kalacaksın'' falan filan. Alakası yok. Hepsini kulak ardı ettim ilk senem olmasına ve YGS de matematiği fen bilimlerini tamamen boş bırakmama rağmen şuanda Akdeniz Üniversitesinde Gastronomi ve M&S Okuyorum ki buda sözeldeki saygın ve iş imkanı olan bölümlerden biridir. Eğer ki sözele geçeceksen ve matematik fenle alakan yoksa benim gibi matematik ve fenden kendini soyutlayıp ölümüne Türkçe ve Sosyal çalışmanı ve en iyi şekilde yapmanı tavsiye ediyorum. Bu şekilde YGS den fazla bir puan alamasan da rakiplerini geçeceğini sanıyorum ki bende öyle olmuştu. LYS'de ise sözelin tüm derslerine eşit oranda çalışman gerektiğini düşünüyorum. Bana geçen sene yaptığım bu değişiklikten dolayı hakaret eden arkadaşlarım şuan tekrar ve umutsuzca ; asla yapamadıkları ve 10 sene çalışsalar yapamayacakları sayısala çalışıyorlar...

Aklına takılan konularda elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

@ofyale
Cevabın için teşekürler. Benim Sözel'e Geçmek istememin sebebi bilgi üniversitesinin iletişim Fakültesi'ndeki bu sene veya gelecek sene açılacak olan oyun tasarım ve geliştirme bölümü. Bu alanın türü belli değil şu an ama iletişim fakültesindeki diğer tüm Bölümler T-S 1 ile alıyor. Ben de kendimi matematikten soyutlamak isterim ama fen lisesinde okuyorum şu an. Gelecek yıl özel bir okula geçebilirim Sözel için. Sormak istediğim şey bu alanın zorluğu hakkında? Full ezber gibisinden yorumlar yapılıyor Arkadaşlarım tarafından. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ciddi anlamda ezber kısmı sadece Edebiyatta var bana göre. Ben ilgi duyduğum için zaten senelerdir sürekli tarih kitapları okur, coğrafya belgeselleri izlerdim, o yüzden pek ezber yaptığım söylenemez. Ama eğer bir altyapın yoksa ezber gerektirdiği doğrudur. Fakat yine bana göre bir sayısal kadar zor değildir. Sana tavsiyem YGS=Türkçe bakış açısıyla hareket etmen. Fen lisesinde olman da senin matematiği iyi şekilde yaptığının göstergesi gibi. Bu şekilde YGS'den alacağın puanı katlayabilirsin. Yani LYS Edebiyatının açıklarını kısmen YGS Matematiğiyle telafi edebilirsin diye düşünüyorum.

Oncelikle oyun tasarım ve geliştirme bolumunun hangi puan turunden alacagini ogrenmeni tavsiye ederim. Sozelden alacak olmasi garibime gitti. Sozel nerede, oyun tasarimi nerede...

@ofyale fen lisesindeyim ama matematiğim epey kötü malesef. En iyisi 1.5 sene boyunca çalışayım ben sözele.
@Silinen üye ve @ofyale
Ben de emin değilim. Ama bu bölüm üniversite'nin iletişim fakültesi'nde yer alıyor. Türkiye'de ilk olacak zaten açılırsa. Üniversitenin internet sayfasındaki bölüm açıklamalarında oyunu, etkileşimli bir iletişim aracı olarak görüldüğü ve buna benzer şeyler yazıyor. Eğer bu Açıdan bakarlarsa olaya Sözel olma olasılığı yüksek gibi. Zaten bu bölüm iletişim Fakültesine açılıyor. Aynı üniversitenin görsel tasarım gibi bölümleri de bu fakültede. Ve bu fakültedeki tüm Bölümler TS yani Sözel puan türü ile alım yapıyor. Bu yüzden de Sözel olacağını düşünüyorum bu Bölümün. Sayısal olsaydı eğer mühendislik kısmına koymazlar mıydı? Haksız mıyım bu konuda?

Oyun tasarım ve geliştirme bölümü sayısal olması gerekir. İşin grafik kısmı sayısal beceri istemese de yazılım için sayısal beceri gerekir.
Oyun geliştirme bölümü daha çok yazılım ağırlıklı olmalı. Yoksa ortada oyun diye bir şey olmaz. Bölümün adı da Grafik Tasarım olur.
Ayrıca oyun geliştirme işine girmek istiyorsanız şimdiden kendinizi yazılım olarak geliştirmeye bakın.
Unity 3d ve Visual Studio for Unity 3d indirip denemeye başlayın.

Bir önerim daha olacak. Kendini tek bölümle sınırlama, alternatif bölümler bul kendine. Ben Tarih okumak isterken son 1 ayda hedeflerim değişti ve o doğrultuda daha çok çalışarak kendimi Gastronomi'de buldum ve hiç pişman değilim.

Bende 10.sınıf öğrencisiyim. Biz daha seçim yapmadık. Bir dahaki yıl kısmetse. Ben kendimde müthiş bir sayısal yetenek görmüyorum. Kimyam,biyolojim falan iyidir ama matematik ve fizik çok iyi durumda değil. Hele ki Fizik aman allahım. Sayısal seçmeyi düşünmüyorum pek. Ama aile istiyor ki sayısal okuyup mühendis olayım. Sayısal seçmek istemiyorum desem de bahane hazır. TM'de ne okuyacaksın. Sözel bütün derslerim çok iyidir, ezberim de çok iyidir. Sayısal'da yukarda da belirttiğim gibi Kimya ve Biyoloji'den iyiyimdir. Bu derslerle TM okusam sizce ne tarz bölümlere yerleşebilirim ilerde ? Yani TM seçmek daha mı iyi olur size göre ? Teşekkürler şimdiden.

@ofyale @AhmetAksoy
Öyle ama bu bölüm de daha çok tasarımı, oyunculuk ve oyun sektörü ile ilgili sanırsam. Üniversitenin sitesinde okuduğum bilgiler bu yönde çünkü.
Ben profesyonel derecede cryengine 3 ve Unreal engine 4 biliyorum zaten. Aynı zamanda 3d modelleme ile de aram iyi. Hatta CXC GAMEWORKS adında bağımsız bir ekip kurdum ama tamamen Alanında uzman kişilerden oluşuyor. Şu an da bir oyun projesi üzerinde çalışıyoruz zaten. Bu bölümü bu yüzden çok istiyorum. Hayatımı bu işe adamayı istiyorum yani. Ama siz de Sayısal diyorsunuz moralimi bozuyorsunuz applyBAU gibi bir sistemi olsa keşke bu üniversitenin de o zaman sınava bile gerek kalmadan girerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…