WolreaG
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba 12. sınıf öğrencisiyim ve OBP ile girilen bir Anadolu lisesine gidiyorum 9, 10 ve 11. sınıflarda güzelce konular işlenir devamsızlık çok yapılmaz okul boş verilmez ve normal okulu okuyoruz ama 12. sınıfta fark ettim ki kimse umursamıyor. Serbest geliyorlar, ders işlenmesini istemiyorlar çünkü sınava hazırlananlar soru çözmeli, hedefi olmayanlar da bunu fırsat bilip ses gürültüsü oluşturuyor. 12. sınıfta hocalar da ders anlatmayı tercih etmiyor matematik hariç. Coğrafya ve tarih hocalarımız ciddi oldukları için anlatıyorlar ama genel olarak matematik haricinde cidden anlatan yok izlediğim kadarıyla. Bu da okulu saçma yapıyor çünkü sınıftan çıkamıyoruz ve boş oturuyoruz. Kütüphaneye gidemiyoruz, kantinde oturamıyoruz, spor salonunda eğlenemiyoruz ve sınıfta hiçbir şey yapmadan oturuyoruz. 12. sınıf genel olarak son yıl dursa da aslında üniversitenin ilk yılı gibi umursamamazlık var ve bu durum liseden bıkkınlık getiriyor. Lise 3 yıl olsa güzel olmaz mı? Yani 3 sene zorunlu + 1 sene isteğe göre olabilir. Üniversite hedefi olanlar 12. sınıfı okur hocalar da derse istekli gelir ve üniversiteye gitmeyecekler veya zaman kaybı olarak görenler gelmezler ve liseyi 3 yılda bitirirler. Cidden okulda çok sıkılıyoruz ve etkinlikte yapılmıyor, izin de alamıyoruz ve 30 gün hakkımızın olması sıkıyor insanı. Siz ne düşünüyorsunuz hatalı mıyım?
Not: Hocalar ders anlatmıyor derken üniversiteyi bitiren akrabalarım kardeşlerimden söylüyorum, lisenin son yılında ders işlenme oranı azalıyor buna göre yorum yaptım.
Not: Hocalar ders anlatmıyor derken üniversiteyi bitiren akrabalarım kardeşlerimden söylüyorum, lisenin son yılında ders işlenme oranı azalıyor buna göre yorum yaptım.
Son düzenleyen: Moderatör: