Çok basit; Okumaya niyetin yoksa okulu bırakacaksın. Okumaya niyetin varsa da okuluna zamanında gideceksin, ailenin karşısına geçip paşa paşa anlatacaksın. Nasıl olsa devamsızlığın ortaya çıkacaktır, saklayabileceğin bir durum değil. Devamsızlık miktarın fazlaysa ailen gelmediği sürece zaten yardımcı olamazlar. Hatta ailen gelse bile yardımcı olmamaları gerekir çünkü okula zamanında gelen öğrencilere haksızlık olur bu.
Ben de senin gibi meslek lisesi tabanlıyım, biz de 2 gün okula 3 gün sınava hafta sonu da 2 gün sabahtan akşama kadar dershanede geçen zamanlar geçirdikProblem devamsızlığı ailene söyleyemiyor olman değil; İş öğrenmen gereken yaşta dışarıda sürtüyor olman. Okumaya niyetin yoksa, sonuçlarına katlanabileceksen hiç gitme okula. Ne bileyim; Mesela babanın Çiftlik Bank fabrikası falan varsa
Okumaya niyeti olan kişinin devamsızlık problemi olmaz. Okuluna zamanında git, stajını da aksatma.
Okulun değişmesi bahane değilHocam sağolun yorumunuz için. Dönem başından beri eylülden beri yani üniversite sınavına az çok hazırlanıyorum ama sadece okula gitmeyi sevmiyor ve istemiyordum buda başımıza bela oldu işte bu şekilde.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Arkadaşlar mesajınız için sağolun fakat okulumuz taşındı bu sene doğal olarak idare kadrosuda değişti. Maalesef bu tür devamsızlık sildirme gibi yüklerin altına girmek istemiyorlar daha önceden başka sınıftan bir çocuğun başına geldi çocuk ailesinide çağırdıysa bir günü silmediler oda bırakmak zorunda kaldı. Ben ise defalarca dedim hocam ailemi getireyim vs diye müdüre ve müdür yardımcısına ama bizim başımız yanar yukarı tarafın haberi olursa gibi cümlelerle başlarından savdılar onun için ailemle gitmeyi hiç düşünmedim açıkçası
Okulun değişmesi bahane değilZamanında gitsen kimseyle muhatap olmanı gerektiren bir durum olmaz.
Hatta ben devamsızlığımı biriktirir, toplu kullanırdım. Tatil öncesi tatil yapardım.
Üsküdar gibi bir yerde okudum, Altunizade trafiğini hem giriş hem de dönüşte çektimNe okulun kadrosu bahane ne de okulun uzaklığı. Şimdi hepi topu 6 saat vakit öldüreceğin okula gitmeye üşeniyorsun halbuki okulda taş taşıtmıyorlar. Tembelliğe alıştırmayın kendinizi.
Bizim kadar aklın vardır, doğruyu yanlışı anlatmamıza gerek yok. Şu durumda yapacağın en mantıklı şey; Ailene durumu izah edeceksin, özür dileyeceksin; Tekrarlamayacaksın. Okumaya niyetin yoksa da milleti uğraştırmayacaksınDevamsızlıktan kalmayı göze alan kişinin okumaya pek niyeti olmaz çünkü genelde.
@kemal3636 peki uzun süredir yerinde olan bir düzenin varken, 1 yıl tekrar yapmak yerine, neden akşam okuluna gitmeyi düşünüyorsun? Çalışmaya mı başlayacaksın?