Lise açık öğretime nasıl geçilir?

Pwange

Decapat
Daha fazla  
Lise 11. sınıf öğrencisiyim, açığa geçmek istiyorum. Normalde 3 Nisan tarihinde açığa geçmeler kapanmıştı ancak açık öğretim sitesinde yeni kayıt işlemleri 23 Haziran'da sona erecek yazıyor. Şu anda açığa geçebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet geçebilirsin. Yeni kayıt işlemleri devam etmekte. Halk Eğitim Merkezi'ne gidip Açık Öğretim Lisesi'ne geçiş yapabilirsin. Kendi okuluna gitmene gerek yok diye biliyorum ben yaz tatili bittiğinde okulların açıldığı ilk gün okula gitmeden açığa geçmiştim. Birkaç şey isteyecekler vesikalık gibi TC kimlik fotokopisi gibi bir miktar para da ödemeniz gerekiyor 50 tl ödemiştim ben galiba. Şimdilik hatırladıklarım bunlar.

Şu an geçiş yapabilirsiniz, önce okulunuza gidip ben açığa geçmek istiyorum diyeceksiniz o size bir kağıt verecek o kağıtlar ile bulunduğunuz yerdeki halk eğitim merkezine giderek geçiş yapabilirsiniz
Not: T.C. 50 TL (değişmediyse) yatırmanız gerekmekte

Geçersen ufak bir hatırlatma, her dönem harç yatırıp; kaydını yenilemen şart. Yoksa öğretimden çıkıyorsun. Yıl değil, dönem

Geçersen ufak bir hatırlatma, her dönem harç yatırıp; kaydını yenilemen şart. Yoksa öğretimden çıkıyorsun. Yıl değil, dönem
18 yaş altı için kayıt yenilemede para yatırma kalktı. Kayıt olurken yatırması yeterli.

Kayıtlar şu an açık değil ilk kayıt işlemleri 20 Mart 2023'te bitti zaten okulların kapanmasına 1 ay kaldı 1 ay için 1 seneni yakmana gerek yok 12 sınıfa geçtiğin zaman geçersin açık liseye kredinde ona göre hesaplanır.

Evet sitesinde açık olduğu yazıyor yanlış anlamadıysam, kayıt olmak için ilçenizde bulunan halk eğitim merkezine gidip açığa geçmek istediğinizi söylemeniz yeterli, bunun için yanınızda biyometrik fotoğrafınız(Biyerden çektirebilirsiniz yok ise.) ve TC kimliğiniz gerekli, eğer 18 yaş altı iseniz veliniz gerekli diyebiliyorum(Herhangi bir büyüğünüz oluyor mu bilgim yok.), 18 yaş altı olduğunuz için sizden kayıt ücreti alınmıyor, sadece bağış parası tarzı 10 TL isteyebilirler sanırsam. Eğer sürenin uzamasına yol açacak bir durun yok ise kaydınızın oluşması 10 dakika sürmez gördüğüme göre.

3.dönem kayıtları var sanırsam. Ama dediğiniz gibi geçmek daha mantıklı olabilir gibi daha fazla kredi veriyor ise. Sonuçta dediğiniz gibi 1 ay civarı bir şey kaldı okulların kapanmasına.

18 yaş altı için şu an böyle bir şey bulunmuyor diye biliyorum.

Bugün hocayla konustum bana şu anda geçemeyeceğimi onun örgün eğitim dışında olanların geçebildiğini söyledi.

Bugün hocayla konustum bana şu anda geçemeyeceğimi onun örgün eğitim dışında olanların geçebildiğini söyledi.
Ben örgündeyken geçtim. Hoca seni geçiştirmiş. Velinle gidersen okula alabilirsin gerekli evrağı. Ama zaten 1 ay kaldı şurada geçmemeni tavsiye ederim. Yaz tatili bitişinde geçiş yaparsın ilk kayıtlar ne zaman başlarsa.

Var hocam, kardeşim geçen sene bu yüzden sınava giremedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…