Merhaba, 10. sınıfım ve önümüzdeki hafta alan seçimi yapacağız. Sayısal için otomativ mühendisliği düşünüyorum (hacettepe üniversitesi), eşit ağırlık bölümü içinse psikoloji düşünüyorum (ODTÜ). Hangi mesleğin önü daha açık, hangisini seçmeliyim?
Merhaba ben de 10.sınıfım lakin Fen Lisesi olduğumuz için direk sayısal seçiyoruz. Fakat alan seçerken önce ne istediğine, daha sonra ise o alandaki dersleri yapıp yapamayacağınıza bakın.Öncelikle Psikoloji mi istiyorum yoksa Otomotiv Mühendisliği mi diye kendinize sorun, sonrasında ise sayısal seçersem yapabilir miyim, eşit ağırlık seçersem yapabilir miyim gibi soruları kendinize yöneltin. Ama öncelik içinize sinen meslek olsun tabii ki de İkisi de gayet güzel bölümler.
Ben ikisini de seviyorum fakat otomotiv daha çekici geliyor ve otomotiv mühendisliğinde 1 yıl İngilizce 1 yıl da Almanca hazırlık var. Ve Mercedes-Benz sponsor.
@besrikodilo, anlıyorum. Hazırlıkta 2 sene kaybetmek biraz kötü olabilir, ben senin yerinde olsam İngilizce'yi geliştirir, muafiyet sınavına girerdim. Sonrası için de hazırlığı Almanca'dan okurdum.