Lise Alan Seçimi

T4b

Decapat
Arkadaşlar ben şu an 9.sınıfım fakat kendime hedef koymak istiyorum. Ben Doğa kolejinde okuyorum bize bir kariyer testi yaptılar ve bana 2 kariyer çıktı (normalde 1 tane oluyor). İlk kariyerim mühendislik üzerine iken ikincisi sanat, felsefe, hukuk gibi sözel sanat karışımı çıktı. Ailem sayısal okumamı mühendis olmamı istiyor. Ben ise kararsızım sözele de yakınım. Ablam hukuk kazandı okuyor. Ailem sayısalda baskı kuruyor. Ben sakin ve düşünen bir tip insanım. Sözel derslerim çok iyi, sayısal derslerimden matematik haricinde fen üzerine iyiyim. Hangisini seçmem lazım, seçsem bile ailemi nasıl ikna edeceğim?
Ailem ablamdan dolayı da istemiyor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
O yapılan testler komplike testler değildir, yani açıkçası o teste bakarak bunu olmalıyım gibi bir şey düşünmeye gerek yok. 11.sınıfa kadar hem sayısal hem sözel dersler göreceksin seçim yapacağın zaman hangi dersi ve içeriğini sevdiğini anlıyor olacaksın zaten. Fizik, matematik sevmiyorum ama ailem mühendis olmamı istiyor düşüncesi sana istemediğin bir meslek ve ömür boyu mutsuzluk verir. Bu bölüm seçimini bu kadar gözünde büyütme. Seçim zamanı geldiğinde hangisini daha çok seviyorsan oraya geçersin, üniversiteye gittiğinde bölümünden memnun değilsen sevdiğin şeylere yönelirsin. Hayat kırılma noktalarıyla dolu, plan yapmak güzeldir ama ufkunu sınırlandırma sadece bu bölüm seçimiyle.

Tabii ki hangisini istiyororsan onu seçeceksin. Hayat senin hayatın ailenin değil. Sana fikir verebilirler ama geleceğinin büyük bir kısmını ilgilendiren kararı sen vermelisin.

Size katılıyorum mutsuz olduğum mesleği yapmak istemiyorum. Ama ailem bu durumda piskopata bağladı diyebilirim. Ama ne olursa olsun kendi istediğimi seçicem. Dediğiniz gibi hayat benim hayatım. Yapamasamda BEN yapamıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…