Lise askerlik tecilim üniversite için sorun yaratır mı?

Federikos

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 2021 yılında meslek lisesinden mezun oldum ve şu an 19 yaşımdayım. Geçen pazartesi üniversite yerleştirmelerinin açıklandığı (4 yıllık bölüm kazandım)
Akşam bir anlık şeyle askerlik tecil başvurusu yaptım bir gün sonra iptal etmiştim hatta tekrar kontrol ettiğimde yeniden tecil yapmamı istiyordu sistem. Fakat 1 saat önce sisteme girdim ve askerliğimin 2028'e kadar uzatıldığını gördüm. Şimdi ben lise diplomamı kullanarak uzattığım için 4 sene sonra mezun olduğumda üniversite diplomamı kullanarak askerliğimi uzatamaz mıyım? Veya herhangi farklı bir risk teşkil eder mi üniversite için?

Uzatırsın. 4 sene sonra okul bitince de 2 yıllık uzatma hakkı verecekler sana ve öyle uzatacaksın. Tekrar tecil hakkı kazanmak istiyorsan 4 yıllık üniversitenin bir üstünü yani yüksek lisans vs. yapman gerekiyor. 2028 yazdığına bakma yani. Orada 2028 yazması, 2028'den sonra ne yaparsan yap uzatamayacaksın anlamına geliyor. Üniversite bittiği gibi gidip şubeye falan belirtmeniz gerekiyor eğer üniversite okulun bittiğini belirtmediyse.

Teşekkür ederim hocam. Bir de iyi hoş diyorsunuz da üniversiteden mezun olduğumda 23 yaşımda olacağım ve lise diplomamla yaptığım tecil devam ediyor olacak. Üniversite diplomasını kullanarak nasıl 2 yıl daha tecil ettirebilirim ki? 25 yaşına girdiğimde falan mı şubeye gitmem lazım acaba?

Askerlik tecilli iken sağlık sorunundan muafiyet alınabiliyor mu?

Sen lise diplomanı kullanarak uzatmış olmadın, genel olarak üniversite ile birlikte tecil ettirdin. Bu işlemi sen yapmasaydın üniversite zaten yıl sonunda yapacaktı. Üniversiten bittiği gibi oradaki tecil süresi, üniversitenin bittiği senenin son gününe denk gelecek şekilde değişecek eğer ki değişmezse üniversite bildirmemiş olduğundandır, senin gidip şubeye söylemen gerekir üniversiteni bitirdiğinde. Belgede yazan 4 maddeyi iyi oku, demek istediğimi anlarsın.

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak ben askere kaç yaşında gidecegim yani?

Hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak ben askere kaç yaşında gidecegim yani?
Üniversiteden ne zaman mezun olduğuna göre değişir. Üniversiteden mezun olduktan sonra istersen direkt git, istersen 2 yıl tecil hakkını daha kullan. Çok geç mezun olursan ve tarih 2028 yılına geldiyse artık mecburen gitmek zorunda kalıyorsun, tercih hakkın olsa da kullanamazsın.

Teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…