Lise bitince işler nasıl ilerliyor?

KeltoşBebek

Decapat
Daha fazla  
Bu sene son sınıfim, çok stresin içinde düştüm. Lise bitince sizin başınıza neler geldi? Anlatırsanız sevinirim. Lise bittikten sonra ne olacak gerçekten çok merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sene son sınıfim, çok stresin içinde düştüm. Lise bitince sizin başınıza neler geldi? Anlatırsanız sevinirim. Lise bittikten sonra ne olacak gerçekten çok merak ediyorum.

Merhaba 3 sene boyunca mezuna kaldım. Şimdi de sıfır çalışma ile 2 yıllık otomotiv bölümünü kazandım. Fakat önemli olan ne iş yapıyorsan kendini geliştirmen şu an inan üniversitenin pek bir önemi yok en azından ben böyle düşünüyorum bir iş veya üniversiteye gidip bölümünde alanında kendini geliştirmen tavsiyem eline bir zanaat alman.

Merhaba, ankaralıyım ve Mersin'de tercümanlık okuyorum, üniversite sınavına girdikten sonra seni iki seçenek bekliyor, memleketinde kalıp rahat rahat mı üniversite okuyacaksın yoksa başka bir şehirde okuyup sürünecek misin? Ailenin durumunu bilmiyorum fakat eğer seni şehir dışında kollayabilecekler ise şehir dışına git. Ben lisede çok asosyaldim, Mersin'e gelince açıldım, ilk sevgilim burada oldu falan filan, yani dostum lise bitince hayatı öğrenmeye başlayacaksın, üniversite ortamı sana hayatı öğretecek, ihanetler olacak, dostluklar bozulacak, gerekirse kendi hayatını kazanacaksın, para kazanmayı öğreneceksin, onun için benim tavsiyem sınavı geçtikten sonra bir şey düşünmemeye çalış, ailenin durumu yeterse şehir dışına çık, olmazsa memleketinde oku.

Tercümanlığın üniversitesi mi var mezun olunca nerelerde çalışıcan

Hocam öncelikle sakin olun, hiçbir şey sizden kıymetli değil. Esasen özel hiçbir şey olmayacak. Ortaokul bitince ne oldu? Liseye geçtiniz. Şimdi de üniversiteye geçeceksiniz. Değişen hiçbir şey yok sadece ilk sene istediği bölümü tutturamayanlar mezuna kalıp bir daha hazırlanıyor.

Öncelikle lisede kalan şu son zamanlarınızı dolu dolu geçirin. Elbette derslerinizi çalışmalarınızı ihmal etmeyin fakat kalan zamanınızın değerini bilin. Lise çağı belki de bu dünyada güle eğlene özgürce anılarla dolu geçireceğiniz son durak. Üniversite hayatıda güzel hele ki farklı bir şehre gidecekseniz ilk zamanlar biraz sıkıntılı geçebilir fakat sonrasında yepyeni bir şehir insanlar vs hayatınız için yeni bir dönem. Orada da birçok anınız olacak belki de gelecekteki eşinizle üniversitede tanışacaksınız belli olmaz fakat nasıl diyeyim liseden mezun olalı 3 sene oldu ve üniversiteyide yazın stajımı yapıp tamamlayacağım ama hala zaman zaman lisedeki o güzel zamanlarımı düşünüp keşke geri dönüp baştan o anları yaşayabilsem diye iç çekerim kendi kendime lise zamanları ayrı bir güzeldi benim için.

Üniversiteye başlıyorsun. Sosyalleşiyorsun, hayata daha geniş pencereden bakıyorsun.

2 sene mezuna kaldım. 1 ömür yapacağın işi seçiyorsun bu süreçte.

Tercümanlığın üniversitesi mi var mezun olunca nerelerde çalışıcan.

İngilizce mutercim ve tercumanlik Türkiye'nin cogu universitesinde var, mezun olunca noterlerde falan yeminli tercuman olarak calisabiliyorsun, ozel sirketleri falan saymiyorum, formasyon alarak İngilizce ogretmeni olabiliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…