Lise değiştirme imkanı var mıdır?

Lugatiturki1

Decapat
Arkadaşlar babam bana zorladı zorladı il merkezinden lise yazdırdı ora tuttu şimdi yaşadığımız yere git o zaman diyor şu an lise değişebilir miyim yaşadığımız yerde kontenjan olmayabilir nasıl yapabiliriz?

Babam MEB'te vb tanıdığım var halledeceğim diyor ne yapmalıyım şu an il merkezi 1.30 saat ilçeye git dedi okul açılmasını mi beklemeliyim ne yapmalıyım? Babam dilekçe vereceğim falan dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
dostum nakil işleri internetten yapılıyor ve yanlış bilmiyorsam öyle torpille falan olmuyor diyelim ki kontenjan dolu ya 6 kişi var örneğin sen 6.başvuransın işte sana sıra gelmesini bekliyorsun okuldan 6 kişi ayrıldıktan sonra girebilirsin (5.kişiye kadar sırada geridesin çünkü) bu işler sadece böyle oluyor (gitmek istediğin lisenin taban puanının yada obpsinin üstündeysen)

İstediğim lisenin obp 83.4 benim 82.5 falan boş yer.gozukmjyor suan

Arkadaş doğru bir şekilde açıklamış. Doğrudur.

Kardeşim o zaman bir soguk su ic hiç uğraşma eğer boş yer yoksa taban OBP 83.4 olarak belirlenmiştir kontenjan olsa bile giremezsin.

Hayır hocam taban OBP en düşük puanla alınan öğrencinin puanıdır, eğer kontenjan olursa ve başvuru yapanlar arasında en yüksek OBP'ye bu arkadaş sahipse alınır liseye.

Kardeşim o zaman bir soguk su ic hiç uğraşma eğer boş yer yoksa taban OBP 83.4 olarak belirlenmiştir kontenjan olsa bile giremezsin.

Geçemezsin diye bir şey yok. Geçen yıl arkadaşım 92'lik liseye 83'le girdi.

Maalesef girmen zor lise puanın hem altındasın hem de kontenjan yok okul açılınca kontenjanları kontrol illa boş kontenjan olur.

Taban puanın altında olunce ne oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…