aionthearete
Hectopat
Daha fazla
Hala güncel olmakla birlikte 5 gün özürsüz devamsızlık halinde belge alınamamakta.
Bir ara kalkmıştı sanırım depremden ötürü müydü tam hatırlamıyorum ama aktif olarak devam eden bir kural.
Teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirme
MADDE 160-
(1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret vebaşarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklıortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,
b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesialanları üstün başarı belgesiile ödüllendirir.
(2) Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yerverilir.
Bakın yukarıda anlattım. 10 gün özürsüz toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. Kalabildiğiniz durumlar 10.5 gün özürsüz devamsızlık ve 30.5 gün toplam devamsızlık. 20 gün sınırı yok eğer özürlü 25 özürsüz 3 ise geçersiniz.10 gun ozursuz,20 gun ozurlu devamsizlik hakkin var.Ozurluyu asarsan sanirsam belge alamiyorsun.Ozursuzu astigin zaman sinifta kalıyorsun (Evet 10.5 gun bile olsa.).
Hocam 10 özürsüz/10 gun ozursuz,20 gun ozurlu devamsizlik hakkin var.Ozurluyu asarsan sanirsam belge alamiyorsun.Ozursuzu astigin zaman sinifta kalıyorsun (Evet 10.5 gun bile olsa.).
Eğer mesajları okumaya zahmet ederseniz ortaöğretim yönetmeliği madde 160'ı kaynak gösterdiğimi görebilirsiniz.Hocam 10 özürsüz/20 özürlü hakkından en az birini aşarsan sınıfta kalıyorsunuz. Hem bu kural kalktı diyenlere istinaden; bilgim olmadığı için ve araştırmam üzerine de bilgi alamadığım için, herhangi bir kaynak gösterebilir misiniz? Çünkü yaklaşık 3 gün önceki haber siteleri bile dediğimi doğrular nitelikte ve bir kural değişikliği olması halinde herkes bunu I. Dönem bitmesine 1 hafta kala hatırlatırdı. Doğru muyum?
Abi sana güvenerek gitmicem okula 2 gün inşallah dediğin gibidir de kalmam.Ortaöğretim yönetmeliği madde 160:
Bakın yukarıda anlattım. 10 gün özürsüz toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. Kalabildiğiniz durumlar 10.5 gün özürsüz devamsızlık ve 30.5 gün toplam devamsızlık. 20 gün sınırı yok eğer özürlü 25 özürsüz 3 ise geçersiniz.
Ayrıca belge almak için devamsızlıkla alakalı bir sınır yok. Ne 5 günü geçersen belge alamazsın diye bir durum var ne de özürlüyü aşarsan alamazsın gibi bir durum var.
Yazarken göremedim fakat direkt madde 160'ı göstermek yerine bu kuralın kaldırıldığı yeni bir kural veya madde cinsinden bir kaynak gösterseniz?Eğer mesajları okumaya zahmet ederseniz ortaöğretim yönetmeliği madde 160'ı kaynak gösterdiğimi görebilirsiniz.
Dostum gitmiyorsan bana güvenerek değil yönetmeliğe güvenerek gitmiyorsun. Yönetmelik açık ve net. Özürsüz devamsızlığın 10 günü ve toplam devamsızlığın 30 günü aşmadığı sürece hiç bir problem yok. Keyfine bak.Abi sana güvenerek gitmicem okula 2 gün inşallah dediğin gibidir de kalmam.
Dostum güncel yönetmelik. Belge alma maddesinde 5 günü geçince alamıyor gibi bir durum yazmıyorsa ki yazmıyor. Demek ki kaldırılmış neyin kaynağını bekliyorsunuz şu an anlam veremedim. KOSKOCA Sabah gazetesi dediğin sayfada 2 tik almak için saçma sapan haberler yapan reklamlarla ünlenmiş bir haber sitesi. Sana direkt olarak MEB'in yönetmeliğini veriyorum ve sen MEB'in yönetmeliğine karşılık Sabah gazetesini savunuyorsun.Yazarken göremedim fakat direkt madde 160'ı göstermek yerine bu kuralın kaldırıldığı yeni bir kural veya madde cinsinden bir kaynak gösterseniz?
Merhaba. Bu konuda forumda çok fazla yanlış bilgi dolaştığı için bilgi yanlışını düzeltmek amacıyla bu konuyu oluşturma ihtiyacı duydum.
Konuyla ilgili MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Madde 160, 8 Eylül 2023'te resmî Gazete'de yayımlanan "MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"teki Madde 49 ile değişmiştir.
Değişiklik öncesi:
MADDE 160-
(1) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
(2) (Ek:RG-5/9/2019-30879) Birinci fıkrada sözü edilen 5 günlük devamsızlık süresi, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim uygulaması yapılan okullarda özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı öğrenciler için 10 gün olarak uygulanır.
Değişiklik sonrası:
MADDE 160-
(1) Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 den aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
(2) Üstün başarı belgesi almaya hak kazanan öğrencilere okulun iftihar listesinde yer verilir.
Görüldüğü üzere devamsızlık hakkında olan madde kaldırılmıştır. Kaldırılması ile ilgili Madde 49'u buradan okuyabilirsiniz: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/09/20230908-2.htm
MADDE 49-
Aynı Yönetmeliğin 160'ıncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen,” ibaresi ile aynı maddenin ikinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
İyi akşamlar dilerim.Hem bu kural kalktı diyenlere istinaden; bilgim olmadığı için ve araştırmam üzerine de bilgi alamadığım için, herhangi bir kaynak gösterebilir misiniz? (Lazım olur)
Bazen meb yerine sabah gazetesine güvenmemeniz gerekir hocam. Fikirlerinizi araştırmadan ölümüne savunmayın. İyi akşamlar.Arkadaşımız kaynak niyetine 89 sayfalık yönetmeliği atınca bende direkt alıntılayıp konuyu bitireyim:
İyi akşamlar dilerim.