Lise devamsızlık hakkı kaç gün?

Hala güncel olmakla birlikte 5 gün özürsüz devamsızlık halinde belge alınamamakta.
Bir ara kalkmıştı sanırım depremden ötürü müydü tam hatırlamıyorum ama aktif olarak devam eden bir kural.

Hayır. Devamsızlığın 5 günün üzerinde olsa bile belge alabiliyorsun.

Ortaöğretim yönetmeliği madde 160:

10 gun ozursuz, 20 gun ozurlu devamsizlik hakkin var. Ozurluyu asarsan sanirsam belge alamiyorsun. Ozursuzu astigin zaman sinifta kalıyorsun (Evet 10.5 gun bile olsa.).
Bakın yukarıda anlattım. 10 gün özürsüz toplam 30 gün devamsızlık hakkınız var. Kalabildiğiniz durumlar 10.5 gün özürsüz devamsızlık ve 30.5 gün toplam devamsızlık. 20 gün sınırı yok eğer özürlü 25 özürsüz 3 ise geçersiniz.

Ayrıca belge almak için devamsızlıkla alakalı bir sınır yok. Ne 5 günü geçersen belge alamazsın diye bir durum var ne de özürlüyü aşarsan alamazsın gibi bir durum var.

Yanlış bilgi
10 gun ozursuz, 20 gun ozurlu devamsizlik hakkin var. Ozurluyu asarsan sanirsam belge alamiyorsun. Ozursuzu astigin zaman sinifta kalıyorsun (Evet 10.5 gun bile olsa.).
Hocam 10 özürsüz/20 özürlü hakkından en az birini aşarsan sınıfta kalıyorsunuz. Hem bu kural kalktı diyenlere istinaden; bilgim olmadığı için ve araştırmam üzerine de bilgi alamadığım için, herhangi bir kaynak gösterebilir misiniz? Çünkü yaklaşık 3 gün önceki haber siteleri bile dediğimi doğrular nitelikte ve bir kural değişikliği olması halinde herkes bunu I. Dönem bitmesine 1 hafta kala hatırlatırdı. Doğru muyum?

Eğer mesajları okumaya zahmet ederseniz ortaöğretim yönetmeliği madde 160'ı kaynak gösterdiğimi görebilirsiniz.

Abi sana güvenerek gitmicem okula 2 gün inşallah dediğin gibidir de kalmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer mesajları okumaya zahmet ederseniz ortaöğretim yönetmeliği madde 160'ı kaynak gösterdiğimi görebilirsiniz.
Yazarken göremedim fakat direkt madde 160'ı göstermek yerine bu kuralın kaldırıldığı yeni bir kural veya madde cinsinden bir kaynak gösterseniz?

Abi sana güvenerek gitmicem okula 2 gün inşallah dediğin gibidir de kalmam.
Dostum gitmiyorsan bana güvenerek değil yönetmeliğe güvenerek gitmiyorsun. Yönetmelik açık ve net. Özürsüz devamsızlığın 10 günü ve toplam devamsızlığın 30 günü aşmadığı sürece hiç bir problem yok. Keyfine bak.

Ben geçen sene bu yüzden belge alamayan zibilyon tane öğrenci gördüm. Hayır yanlış anladım da koskocaman Sabah gazetesinin 3 gün önceki haberi de mi yanlış? Bir bilirkişi gerek gibi.

Yazarken göremedim fakat direkt madde 160'ı göstermek yerine bu kuralın kaldırıldığı yeni bir kural veya madde cinsinden bir kaynak gösterseniz?
Dostum güncel yönetmelik. Belge alma maddesinde 5 günü geçince alamıyor gibi bir durum yazmıyorsa ki yazmıyor. Demek ki kaldırılmış neyin kaynağını bekliyorsunuz şu an anlam veremedim. KOSKOCA Sabah gazetesi dediğin sayfada 2 tik almak için saçma sapan haberler yapan reklamlarla ünlenmiş bir haber sitesi. Sana direkt olarak MEB'in yönetmeliğini veriyorum ve sen MEB'in yönetmeliğine karşılık Sabah gazetesini savunuyorsun.

Arkadaşımız kaynak niyetine 89 sayfalık yönetmeliği atınca bende direkt alıntılayıp konuyu bitireyim:
Hem bu kural kalktı diyenlere istinaden; bilgim olmadığı için ve araştırmam üzerine de bilgi alamadığım için, herhangi bir kaynak gösterebilir misiniz? (Lazım olur )
İyi akşamlar dilerim.

Arkadaşımız kaynak niyetine 89 sayfalık yönetmeliği atınca bende direkt alıntılayıp konuyu bitireyim:

İyi akşamlar dilerim.
Bazen meb yerine sabah gazetesine güvenmemeniz gerekir hocam. Fikirlerinizi araştırmadan ölümüne savunmayın. İyi akşamlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…