Lise için anlatılan "lise dostlukları efsane olur" sözü gerçekten doğru mu?

Yer
Türkiye, İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
NVIDIA GeForce MX230, Intel Core i5-10210U, 8 GB RAM, 512 GB Depolama Alanı, 1366 x 768 Ekran.
Meslek
Öğrenci
Lise başladı ve inanılmaz bir şekilde herkes kaynaştı, 1 haftada sanki herkes 1 yıllık dost haline geldi. Hepsi kendi ortamını kurdu. Bazıları ortaokuldan tanışıkken bazıları yeni tanışmasına rağmen çok arkadaş olup ortamlarını kurdular, ayrıca hiç bozulacak gibi görünmüyor. Ben ise tek başıma kaldım, sadece 1-2 tane benim gibi bir ortama dahil olmamış/olamamış (hangi tercihi yaparak bu konumda olduklarını bilmiyorum) arkadaşım var, ama onlarda pek benim kafamdan değil. Sınıfın başkanı büyük bir güç zehirlenmesi yaşadı ve egosu tavan yaptı, kendi elimle oy verdiğim adam beni oturduğum yerden bağırıp kovuyor. Sınıfta 3 kız var ve hepsi başkanın dibinden ayrılmıyor, her gün başka bir kız başkanın yanına oturuyor. Ayrıca bu başkan çok art niyetli biri çünkü kızlar hakkında arkalarından müstehcen konuşmalarını duydum. Meslek lisesinde atp bölümündeyim, dediğim gibi gerçek anlamda sadece 1-2 arkadaşım var. Diğerleri ise sadece 'selamünaleyküm' ve 'aleykümselâm' dediğim insanlar. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben de liseden bu sene mezun olmuş biri olarak fikirlerimi söylemek isterim, şu an liseden adamakıllı görüştüğüm 4-5 kişi var ve emin olun bu sayı az değil. 9. sınıfı hatırlıyorum tüm erkekler toplu olarak gezerdik, ya da şu anki arkadaşlarım başka kişilerle daha çok samimiydi ama o samimiyet bir yerden sonra bozuluyor, merak etmeyin daha önünüzde 4 sene var kendi kafanızda arkadaşlar bulursunuz. Lise yeni başladığı için erkekler de kızlar da yalnız kalmayayım düşüncesiyle belki de kendilerine uygun olmayan ortamlarda vakit geçiriyorlar. Ama yaş ilerledikçe zaten o kalabalık gruplar falan bölünüyor herkes bir taraf oluyor asıl gruplaşmalar o zaman başlıyor. Benim de samimi olduğum 2 kişi vardı diğerleriyle de konuşuyordum ama o iki kişi gibi olmuyordu tabii.

Ben de bu sene mezun oldum liseden. Görüştüğüm bayağı arkadaş var ama özellikle 4 5 tanesi yakın arkadaşım üsttekinin dediği gibi. Lise uzun bir yol. Birçok arkadaşın olur ve birçoğu da gider yenisi gelir. Acele etmelik bir durum yok. Şahsen benim 9.sınıfım serviste kulaklık takıp kapüşon çeken doomer bir adamdan ibaretti. Pek iyi geçtiği söylenemez, senin gibiydim. Ben ortama girmeye çalışsam da hiç dahil olamadım. Belki de böylesi daha iyi oldu. Okulda her gün görüp hiç konuşacağımı tahmin etmediğim adamlarla inanılmaz dostluklar kurdum. Eğer sınıflar her sene karılıyorsa benim okulumdaki gibi bunu iyiye kullan çünkü bu aslında bir fırsat insanlarla tanışmak için. İkinci tavsiyem de eğer evin uzaksa ve yürüyerek otobüsle falan gidiyorsan seninle aynı yolda gidenlere bir dikkat et. Her gün aynı yolu paylaştığın adam çok kafa dengin biri olabilir (bende bu yaşandı). Her akşam 1.5 2 saat beraber otobüse biner yürürdük. Böyle böyle birçok dostluk geliştirdim çünkü bazısı hemen benim evin bir iki sokak arkasındaydı. Bunları fırsata çevirebilirsin işte dediğim gibi. Bundan başka da çok şanslısın şu an. Hayatında bembeyaz bir sayfa yani bunlara kafayı çok takma. Güzel geçecek yıllar. Sevmediğin adam da çok olacak bu arada ama hepsi geçici. Kafayı takma derslerine odaklan zaten zor da değil 9.sınıfta. Hadi iyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…