Lise için şehir dışına gidilir mi?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
439 puan %8, 32 yüzdelik dilim sonucum bu. İstanbul'dayım. İyi bir yere giremiyorum. Annem beni adrese dayalı bir yere göndermek istiyor ama oranın da çevresi kötü. Şehir dışında bir liseyi tercih etmeli miyim? Eğer yapabilirsem hangi liseye gidebilirim, yazabilir misiniz?

İyi bir lise bulabilirsen gidilir fakat pansiyona ve kurallarına (telefon saatleri, yemek saatleri vb.) alışman lazım. En azından farklı bir şehir görmüş olursun.

Birkaç arkadaş ile ev tutacak paran varsa gidilir ancak yurda gidecek isen kesinlikle gidilmez.

Eğer gideceğin lise içine çok sinmişse ancak ama kendi şehrinden birazcık daha iyise gitmemeni öneririm çünkü her sabah ve her akşam senin için gidip gelmesi çok zor olur.

14 yaşında ev tutmak?
Öğrenci yani tutması normal ?

Temizlik, yemek pişirme vb. nasıl olacak?

Türkiye'de sosyal medya kullanmayan 14 yaşındaki bir gencin bunları rahatlıkla kendi başına yapabileceğine inanıyorum.

Ayrıca okulun pansiyonu iyiyse niye orada kalmasın? Hem daha rahat hem daha güvenli.

Güvenli.
Hocam şöyle söyleyeyim %5'lik bir lisenin pansiyonuna giden arkadaş vardı tek nargileden tüm yurt tüttürüyordu. Bıçak muşta kelebek normal sayılıyordu öğrenciler arası. Arkadaşımın anlattıklarına göre böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…