Lise için tavsiyeler

CossackSlayer

Centipat
Selam abiler ve ablalar. Afiyettesinizdir umarım. Bu sene liseye geçeceğim. Tecrübelerinize dayanarak bana neler demek istersiniz?
Ek bilgi: 26% dilimlik bilişim teknolojileri alanında bir meslek lisesine gideceğim.

Selam abiler ve ablalar. Afiyettesinizdir umarım. Bu sene liseye geçeceğim. Tecrübelerinize dayanarak bana neler demek istersiniz?
Ek bilgi: 26% dilimlik bilişim teknolojileri alanında bir meslek lisesine gideceğim.
Herkesin cok iyi dedigi ama aslinda iyi olmayan bolum lisedir hocam, sizi baya hayal kirginliklari bekliyor.

Üniversitede dört yıllık bölüm kazanmak istiyorsan erkenden çalışmaya başla çünkü son sene staj olacağı için sınava çalışmıyor. Bende bilişim teknolojileri alanı meslek lisesi okudum, okul AMP (meslek programı) ve ATP (Teknik Programı) diye ikiye ayrılıyordu sizin okulda nasıl bilmiyorum, ama ATP programı daha çok üniversite odaklıydı, dersler daha yoğun ve zordu baya geliştiriciydi, ama AMP programı üniversite odaklı değildi, erken yaşta meslek edinme odaklıydı, staj ağırlıklıydı. Bize son iki sene matematik dersi bile vermediler, sözel ağırlıklı gittik, sen iyice soruştur, bazı meslek lisesleri öyle programları iyice öğren

İlk senende beklentilerini karşılamazsa moralini bozma. Asıl güzel senelerin 10 ve 11.sınıflarda olacak çünkü diğer sınıftakilerle daha çok yakınlaşacaksın tanıyacaksın çoğu kişiyi. İleride görüşeceğin dost olacağın kişiler de buralardan çıkacak bunu unutma. İlk haftalarda tanıştığın insanlara sırrını verme asla. Son olarak da üniversite hedefin varsa sınav meselesini çok kafaya takma, okul sınavlarına 1 2 hafta kala konuları tekrar et gir sınava güzel notlar alırsın. Umarım güzel senelerin geçer.

Atp hocam bunu dikkate alarak tercihimi yapmıştım.
Peki bilişim ile ilgili konular (yazılım, kodlama vs.) Öğretiliyor mu? Yani oraya gittiğimde ciddi bir şekilde bunu eğitimini alabilecek miyim?
Bir de bilgisayar almamız gerekiyor mu? Halihazırda bilgisayarım var ama yeterli olacağını sanmıyorum.

Teşekkürler hocam

Gideceksin derslerini güzelce dinleyip geleceksin. Bu kadar. İlk sene üniversite sınavı hazırlığı ile uğraşma 9. Sınıf konularını iyi öğren yeter. Hani üst sınıf konularına bakmana kendini kasmana gerek yok. Bunun dışında yaramaz tipler olacaktır onlarla muhabbete girme. Konuşma. Birisi senle uğraşmaya kalkarsa hiç oralı dahi olma oralı olursan devamı gelir hiç duyma görme etme. Onun dışında zaten sonuçta orası bir okul ve yapacağın aslında tek şey gidip derslerini iyi dinlemek notlar almak eve gelince tekrat yapmak bu kadar.

1. dönem 1. sınavlar çok iyi notlar al ki 2. sınavlarda kötü geçerse 1. sınavlardan dolayı düzeltebil.

ATP seçtiysen iyi yapmışsın. Evet yazılım öğretiliyor, muhtemelen ilk olarak C# ile nesne tabanlı programlama öğretirler, ilerleyen senelerde SQL ile veri tabanı, sonra Java ile mobil programlama öğretirler. Bize bunları öğrettiler, muhtemelen sizde bunları öğrenirsiniz, ek olarak geleceğe yönelik olmak üzere Python da öğretirler, işte bu dillerin temelini öğretiyorlar, kendini geliştirmek sana kalıyor, internetten ek olarak sertifikalı kurslar da bitirebilirsin, hocaların gözüne girersin hem, derslerde de ön plana çıkarsın hazırlıklı ve bilgili olursan. Laptop a gelirsek öyle çok yüksek sistem gerektiren programlar kullanılmıyor zaten lisede

Son düzenleme:
Hocam bizde 9. Sınıfta full Python ve bilgisayarlı tasarım uygulamaları dersleri vardı. C# bu sene 10. Sınıfta herhalde.

Hocam bizde 9. Sınıfta full Python ve bilgisayarlı tasarım uygulamaları dersleri vardı. C# bu sene 10. Sınıfta herhalde.
Muhtemelen, C# dili yazılıma yeni başlayanlar için ideal bir dil zaten, algoritmayı öğrenmeye yönelik bir dil. Genellikle liselerde bu dili öğretirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…