Lise matematiği zamanla zorlaşır mı?

QUUENYZ

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, 9. sınıfa geçmiş bir lise öğrenciyim. Matematikte mantık ve kümeler konularını bitirdik. 2021 LGS de matematikte 20 soruda 8 doğru yapmış berbat bir matematiğe sahip birisi olarak bana konular oldukça kolay geldi. Özellikle mantık ve kümeler konularının YKS'de çıkmış sorularını çözdüğümde gerçekten oldukça basit olduğunu gördüm.
Sizce konular ağırlaştıkça bu durum değişir mi? Ve sizlerden ricam sizce 9. sınıfta günde kaç soru çözmeliyim?

Değişir. Binom açılımı diye bir meret var 1 yıl geçti hala anlamadım.
Binom açılımı lisede en kolay konulardan birisidir. Lise matematiği belli bir seviyeye kadar kolaydır, zor yayınlar çözülürse güzel sorular görülebilir.

Binom açılımı lisede en kolay konulardan birisidir. Lise matematiği belli bir seviyeye kadar kolaydır, zor yayınlar çözülürse güzel sorular görülebilir.

Nasıl yani hocam ben etrafım arkadaşlarım hepsi lanet etti konudan nasıl kolay daha zoru da mı var matematik sen nesin ya. ?!

Öncelikle merhabalar, 9. sınıfa geçmiş bir lise öğrenciyim. Matematikte mantık ve kümeler konularını bitirdik. 2021 LGS de matematikte 20 soruda 8 doğru yapmış berbat bir matematiğe sahip birisi olarak bana konular oldukça kolay geldi. Özellikle mantık ve kümeler konularının YKS'de çıkmış sorularını çözdüğümde gerçekten oldukça basit olduğunu gördüm.
Sizce konular ağırlaştıkça bu durum değişir mi? Ve sizlerden ricam sizce 9. sınıfta günde kaç soru çözmeliyim?
Matematik zor değildir bir binayı yapmak gibidir binanın temelini sağlam atmazsan çöker. 11.sınıftayım trigonometri işliyorum derste kolay geliyor yeni öğrenilen bilgileri alıyorum eskiden gelen üçgen ve benzeri geometri , basit eşitsizlikler gibi matematikteki konuları 9. 10.sınıfta dinlemediğimden yapamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı