Lise mezunu biri nerede çalışabilir?

Sterling_RED

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, lise mezunu biriyim maalesef okuma niyetim çok yok aile evinde boş boş durmakta istemiyorum. Çoğu yere bakmama rağmen iş bulamadım, asgari ücrete bana yeter de artar zaten gözüm yukarıda değil. Dediğim gibi bana vereceğiniz tavsiyeler var mı? Dinlemek isterim, A101, BİM gibi marketlere başvuru yaptım ama maalesef kabul etmediler. Garsonluk hariç tavsiyelerinize açığım.

Bölgendeki herhangi bir satış danışmanlığı olan yere başvuru yapabilirsin. Satış danışmanlığı için lise mezunu olman da yetiyor.

O tür yerler ne oluyor acaba? Biraz açar mısınız?

Satış yapan herhangi bir yer. Mesela tekstil mağazaları (DeFacto, LC Waikiki, koton vb.), teknoloji satış mağazaları (Vodafone, Türk Telekom gibi yerlerin bayileri.). Eşya satan yerler (mobilya, beyaz eşya gibi). Böyle yerler satış danışmanlarına ihtiyaç duyuyor hocam.

İş konusunda kesin bir şey diyemem ancak 2 yıllıkta olsa veya açıktan da olsa üniversiteye mutlaka git. Hem askerlik için hem de ileride çalışacağın işler için önemli. Bir de nerede yaşıyorsun?

Bence Türkiye'den gitmeye çalış Türkiye'de askeri ücret ölmekten farkı yok

En az 2 senelik üniversite bitir dostum.
Daha iyi işler yakalarsın.

Hocam yaşınızı tam bilmiyorum ama gidip sanayide meslek öğrenin bence. CNC, kayar otomat, rektefe, kaporta-boya ve kaynakçılık gibi ölümsüz meslekler seçebilirsiniz. Bir markette veya bir mağazada çalışmak size gelecek için bir şey katmayacaktır. Bu süreçler ilerlerken ortaöğretim KPSS deneyip adalet bakanlığında katiplik, mübaşirlik ve odacılık gibi memurluk planı yapabilirsiniz. Ama üstte bahsettiğim meslekler bundan 5 yıl sonra size memurluktan çok daha fazlasını kazandıracaktır.

Emin ol aklıma geldi ama çok uzağım sanayiye. O yüzden onu elemek zorunda kaldım.

Emin ol aklıma geldi ama çok uzağım sanayiye. O yüzden onu elemek zorunda kaldım.
Uzaklık dediysem mesafe olarak çok uzağım yoksa bir şekilde öğrenir yaparım diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…