Lise mezunu bölüm kararsızlığı

Makaleler
4
Yer
İstanbul, İzmir, Antalya, Moskova
Arkadaşlar bu sene mezun oldum. Eşit ağırlıktan mezun oldum ama şöyle bir problem var. Eşit ağırlıkta güzel meslek yok. Hukuk falan hem yüksek hem de sevmediğim bir meslek.

Sorum şu, matematik zaten aynı matematik. Sizce sayısal mı seçilir eşit ağırlık mı? Kimya ve biyoloji bence kolay ama fizik sizce nasıl ya da genel olarak sayısal zor mu? Sayısalda hangi mühendislik varsa yaparım. Sizce eşit ağırlık mı yoksa sayısal mı?

Sıfırdan sayısala vereceğim eforu eşit ağırlığa mı versem?

Beynim biraz sözele kayıyor ama sayısalı öğrenirsem yapabilirim.

Kardeşim sayısal genel olarak daha zordur ama olaya zor ya da kolay değil de hayatının geri kalanını onunla meşgul edeceksin gibi düşün. Sayısal da daha fazla bölümler var. Mühendislik bölümlerinin çoğu fizikle bağlantılı. Eğer fiziği sevmiyorsan mühendislik seçmeni tercih etmem. Unutma sevmemek ayrı zor ayrı. Seversen zoru başarabilirsin ama sevmiyorsan kolay da olsa başarmak istemessin. Ben Elektrik elektronik mühendisliği bölümünden mezun olacağım bu sene inşallah. Çok zevkli bir meslek tavsiye ederim. Olaya sadece eşit ağırlık kolay sayısal zor olarak bakma. Hayatının geri kalan kısmını bununla geçireceksin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…