Lise mezunu yeşil pasaport alabilir mi?

Tam olarak dediğiniz şeyleri anlayamadım da. Şunu sorayım, annenizde ya da babanızda memuriyet durumu var mı? Memurluk, kamu personeli

Tam olarak dediğiniz şeyleri anlayamadım da. Şunu sorayım, annenizde ya da babanızda memuriyet durumu var mı? Memurluk, kamu personeli
Annem öğretim görevlisi devlet memuru

Sen liseden mi aldın yoksa mezuna mı aldın pasaportu?

Annem öğretim görevlisi devlet memuru
Tamamdır. Annenizle konuşun çünkü belli bir kademe olması gerekiyor yeşil pasaport kullanmaya hak kazanmak için. Eğer gerekli şartlar sağlanıyorsa yeşil pasaport çıkartabilirsiniz. Ben üniversitedeyken çıkartmıştım. Lisede de çıkartılabilir diye biliyorum

Lise mezunuyum zaten

Daha üni değilim?

Bir yerde anlaşamıyoruz ama şöyle söyleyeyim. Öncelik olarak yeşil pasaport kullanmaya uygun musunuz değil misiniz bunu annenizle konuşarak netleştirin. Eğer kullanabiliyorsanız sıkıntı yok. Pegasus'un şöyle bir açıklaması var "Yeşil pasaport hakkına sahip kişinin çocuğu 18 yaşından küçük ise şartsız bir şekilde pasaport alabilir. 25 yaş altı için de birlikte ikamet etmek, herhangi bir işte çalışmamak, evli olmamak, öğrenimine devam etmek gibi şartları sağlaması gerekir."

Mezun mu?

Lise mezunu olarak alabiliyor mu diye açtım?

18 yaş altı anne üzerine açılır 18 yaştan sonra hususi kendine ait olarak tekrar hazırlanır
Not: bende kullanıyorum

İlla ben kendim devlet memuru ya da üniversite gidince 25 yaşa kadar

Hayır şu şekilde öğrenci olduğun sürece aileden ayrılmamış olman gerekiyor sigortalı çalışmayacaksın aile himayesi altında olduğun sürece geçerli

Dostum bence sen biraz internetten oku araştır ya da ilk başından dediğim gibi annenle konuş. Biz sana söylüyoruz fakat anlaşamadık bi türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…