Lise nakil başvuru süreci nasıl işler?

ChangeDD

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 1. tercihte 3. sıraya yazdığım okul geldi. Nakil başvurusu yapacağım. E-okuldan nasıl yapıldığını bilmiyorum. E-devlet üzerinden başvuracağım, başvuruyu kaydet yaparsam çıkan liseye bir şey olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 1. tercihte 3. sıraya yazdığım okul geldi. Nakil başvurusu yapacağım. e-Okul'dan nasıl yapıldığını bilmiyorum. e-Devlet üzerinden başvuracağım, başvuruyu kaydet yaparsam çıkan liseye bir şey olur mu?

Çıkan liseye bir şey olmaz eğer nakil yaptırdığın okul gelmezse ilk çıkan okula gidebiliyorsunuz.

Çıkan liseye bir şey olmaz eğer nakil yaptırdığın okul gelmezse ilk çıkan okula gidebiliyorsunuz.
Nakil nasıl yapacağım biliyorsan yardım edebilir misin? E okuldan nakil bölümüne girince tercihlerime ekle yazısı var. Tercihlerime ekle yapmam mı gerekiyor? yoksa e devletten nakil mi?

Dosya Ekleri

• 1690311967956.png
    1690311967956.png
    39,1 KB · Görüntüleme: 106
Nakil nasıl yapacağım biliyorsan yardım edebilir misin? e-Okul'dan nakil bölümüne girince tercihlerime ekle yazısı var. Tercihlerime ekle yapmam mı gerekiyor? Yoksa e-Devlet'ten nakil mi?

Ben en baştan anlatacağım ilk öncelikle tarayıcından e-Okul'a gir 1. yerleştirmeye esas nakil kısmına tıkla ve bilgilerini gir ondan sonra OBP ile nakil yapacaksan yerel yerleştirme tercih işlemleri kısmına tıkla buradan istediğin okulun yanındaki tercihlerime ekle kısmına tıklayın ve yukarı kısımdan kaydet demeyi unutmayın sınav puanı ile nakil yapacaksanız eğer merkezi sınav puanı kısmına tıkla ve yine aynı adımları izle en son okul tercihlerini bitirdiğinde okuluna gidip onaylatmalısın.

Ben en baştan anlatacağım ilk öncelikle tarayıcından e-Okul'a gir 1. yerleştirmeye esas nakil kısmına tıkla ve bilgilerini gir ondan sonra OBP ile nakil yapacaksan yerel yerleştirme tercih işlemleri kısmına tıkla buradan istediğin okulun yanındaki tercihlerime ekle kısmına tıklayın ve yukarı kısımdan kaydet demeyi unutmayın sınav puanı ile nakil yapacaksanız eğer merkezi sınav puanı kısmına tıkla ve yine aynı adımları izle en son okul tercihlerini bitirdiğinde okuluna gidip onaylatmalısın.
OBP ile yapacağım tercihlerime ekleyip kaydet dersem önceki çıkan okula bir şey olur mu? ve nakil işlemi mi , 2.tercih mi olur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı