Lise nakilleri hatalı yapılmış olabilir mi?

Daha fazla  
Merhaba herkese öncelikle şimdi liselerin boş kontejyanlarına bakarken bir şey dikkatimi çekti. 4-6 Ağustos tarihleri arasında yaptığım tercihler şu şekildeydi:

1. Komşu kayıt alanı.
  2. Kayıt alanı.
  3. Komşu kayıt alanı.

Fakat hiçbiri gelmedi bende herhalde puanım yetmedi veya kayıt alanındakileri aldılar dedim fakat 1. ve 2. liseye gerçekten puanım yetmezken 3. liseye ise hem puanım yetiyordu hem de kayıt alanında olan kimse başvuru yapmamış.

Fakat liseye giremedim ve bazıları tercihlerin ilk 2'si mutlaka kayıt alanında olmalı diyor özellikle yerleşemeyenler için. Fakat ben bir okula yerleştim bu kural benim içinde geçerli mi peki? Tercihlerim geçersiz mi sayıldı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk lgsye girenlerdenim.93obp ile meslek lisesine gittim.Bizim zamandımızda 4yıl aynı ortaokulda okuyanlar daha öncelikliydi.Ama bu dediğim olay kalkmış da olabilir

İlk LGS'ye girenlerdenim. 93OBP ile meslek lisesine gittim. Bizim zamandımızda 4yıl aynı ortaokulda okuyanlar daha öncelikliydi. Ama bu dediğim olay kalkmış da olabilir.

Bu kural sanırım yok şu an ama bende 4 sene aynı ortaokulda okudum. Muhtemelen tercihlerim ya yanlıştır ya da okulda kontejyan çıkmamıştır diye düşünüyorum bende.

1.Kayıt.
2.Komşu kayıt.
3.Kayıt alanı dışı.
Diye ilerliyor lise 69 OBP ile alıyor diyelim senin OBP'en 100 olsun ama 2. alanda diğeri de 70 OBP ile 1. alan da olsun. Senden önceliklidir.

3. lise tercihinde senden yüksek OBP'li olan birisi olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Okul kimseyi almamış hocam ama, kontejyan boşluğu mu yoktu acaba.

Okul kimseyi almamış hocam ama, kontejyan boşluğu mu yoktu acaba.

Hocam e-Okul'da puan değişmemişse ve kontenjan 0 ise öğrenci almamıştır. İsterseniz 2.tercihlerde şansınızı deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…