Lise nasıl açığa alınır?

Cyrox1

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar lise 3 öğrencisiyim. Okulu açığa almak istiyorum ancak son düzenlemelerden sonra bayağı bir zorlaştı hafızlıkla geçilebildiğini gördüm ancak nasıl olduğu hakkında çok bilgim yok. Hafızlığa yazıldıktan sonra gitmesek bir sıkıntı oluyor mu? Teftiş olursa sıkıntı olabileceğini söyleyenler var. Hafızlık dışında geçmenin bir yolu var mı? Bilen varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Gitmek zorundasın. Hafızlık kursunu da okul gibi okuyacaksın çünkü. Hafızlık dışında, aile bireylerinden biri vefat etmişse, 3 yıllık spor lisansın varsa veya 1 yıl sınıfta kalıp geçebiliyorsun.

1 yıl kalıp geçersem normal lise ile aynı sürede bitirebiliyor muyum erken bitirme sınavları diye bir şey varmış diye duydum.

Hafızlığa yazıldıktan sonra kursa gitmeyip sadece açıktan okuyanlar da varmış hocam.@itgoeslike

@Cyrox1, bir yıl sınıfta kalıp açık liseye geçebilirsiniz. Açık lisede ek sınav, 3. dönem sınavı gibi sınavlar olduğu için erken bitirebilme ihtimaliniz bir tık daha yüksek. Kesin konuşulması mümkün değil de kalacağınız bir seneyi verimli değerlendirirseniz, eksikliğini hissetmezsiniz bile.

Hocam biraz detaylandırır mısınız erken bitirme derken normal 4 seneden daha kısa sürede mi bitirmeyi kastediyorsunuz yoksa 1 senelik kaybı telafi etmeyi mi tam anlayamadım 1 sene kaybetmeyi de çok istemiyorum açıkçası. @333365

Biraz geç döndüm kusura bakmayın.

Aynı şekile denk geliyor hocam iyice öğren gerekirse bu sene sınıfta kal ben o yanlışı yaptım sen yapma açık daha mantıklı ( ders çalışıp verimli geçecekse! )

@Cyrox1, şimdi 1 sene sınıfta kalacaksınız ya. O bir senelik kaybı evde ders çalışarak geçireceksiniz. Seneye de kayıt yaptıracaksınız açık liseye. Açık lisede sınav imkanı fazla olduğu için ek sınav ve 3. dönem sınavıyla hiç kaybınız yokmuş gibi zamanında bitirebilirsiniz.

Hocam diyelim 1.dönemde edebiyat 7 dersinden 80 aldık 2.dönemde edebiyat 8 dersinden 20 alsak o dersten geçiyor muyuz yoksa edebiyat 2 dersinden de 50 üstü almamız gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…