Lise nasıl değiştiririm?

mkataturk

Hectopat
Makaleler
1
Herkese merhaba, ben lise tercihi yaptım ama beğenmedim şimdi farklı bir okula geçmek istiyorum. Şu an kaydım yapıldı ilk liseme ama kayıtlı olduğum halde nasıl değiştiririm bilmiyorum.

Öncelikle boş kontenjan gerek. Boş kontenjan bulduğunda e-devlet üzerinden nakil başvurusu yapacaksın istediğin okula. Sen yapamıyorsan da okul idaresine gitmelisin, benim ailem e-devlet ile başvurmuştu iki kez. Puanın tutuyorsa ve senden yüksek puanlı biri yoksa alınıyorsun.

Öncelikle boş kontenjan gerek. Boş kontenjan bulduğunda e-devlet üzerinden nakil başvurusu yapacaksın istediğin okula. Sen yapamıyorsan da okul idaresine gitmelisin, benim ailem e-devlet ile başvurmuştu iki kez. Puanın tutuyorsa ve senden yüksek puanlı biri yoksa alınıyorsun.
İstediğim okulda 30 adet boş yer var.

Nakil ekranını buldum ne yapayım?
İl/ilçe, nakil istediğin okul, kaçıncı sınıf olduğun gibi bilgileri doldurman gerekiyor. Gerekli şeyler önüne seçenek olarak çıkacaktır zaten. Tamamlayınca başvurun okula gidecek ve en yakın nakil kabul gününde kabul edilecek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı