Lise nasıldır?

Liseye geçeceğim bu sene. Muhtemelen 380 üzeri bir puan alacağım. Özgür müyüz ve nasıl bir ortam?

Okuldan okula çok değişiyor. Benim okuduğum okulda 4 yılda 1 tane kavga gördüm onda da kavga edenler okuldan atıldı. Okulum aşırı disiplin ağırlıklı bir yerdi ama bazı okulları arkadaşlarım anlatıyor olaysız gün geçmiyormuş. Rahat okullarda var benimki gibilerde.

Meslek liselerinden pek bir şey bekleme. Yüksek puanlı bir okula gitmeye çalış, ama zaten beklediğin puan fena değil. Güzel bir okula gidersin diye düşünüyorum. Bende bu yıl başladım liseye. İlk haftadan soğudum meslek lisesinde okuyorum.

Son düzenleme:
Liseye geçeceğim bu sene. Muhtemelen 380 üzeri bir puan alacağım. Özgür müyüz ve nasıl bir ortam?

Bazı okullarda serbest kıyafet var mesela ama bizim okulda okul kıyafetinin üstüne bile farklı bir şey giyersen o günü burnumuzdan getiriyorlardı ama eğitimi de kaliteliydi. Bazı okullarda da öğretmenler resmen ders işlemiyor.

Ortaokulda genelde saça karışıyorlar ama lisede erkekler saçını uzatabiliyor, kızların saçı salık. O konuda bir şey demez hocalar, tabii gittiğin okula bağlı da olabilir emin değilim.

Gittiğin liseye, lisenin bulunduğu çevreye göre değişiklik gösterir. Meslek Lisesine gitmiyorsan çok fazla sorun olmaz. Meslek Liseleri yoldan geçen herkesi bünyesine aldığı için her türlü insan&insancık bulunuyor. Meslek Liselerine niye laf atıyorsun demeyin kendim Meslek Lisesi çıkışlıyım. Liseye alışman 9-10. sınıf sürecinde oluyor sonrasında zaten akıp gidiyor zaman. Bir de öğüt vermeden bitirmeyeyim lisedeyken üniversite sınavına ne kadar erken ve azimle hazırlanırsan senin için o kadar iyi. Daha sınava çok var diye salma yani üniversite hazırlıklarını.

Çok özel bir yani yok lisenin. Okul işte. Puanınız arttıkça kavgacı tiplerin sayısı azalıyor genelde. Özgürlükten kastınız nedir? Kılık kıyafet, telefon getirme gibi konular okuldan okula değişiyor. Genelde serbest birakilmaz ama çok fazla baskı da yapılmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı