Lise okumak zorunlu mu?

Tekrar kalırsan zorunluluğun olmuyor diye biliyorum ama maalesef diğer durumlarda zorunlu çünkü ehliyet için bile lise mezuniyetin gerekiyor.

Ehliyet almak için ne mezunu olmak gerekir?

Ehliyet alma şartları eğitim durumu karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 76. maddesine göre belirlenir. Sürücü adayının eğitim durumu en az ilkokul düzeyinde olmalıdır.

İlgili madde:

Zorunlu olmasını nereden çıkarttınız hocam?

Öyle aklımda kalmış nedense. Özür dilerim.

12 yıl eğitim kanunen zorunlu. Dilekçeye ne yazmayı düşünüyormuş aileniz? Öyle kolay olmamalı, hem nasıl bir okuldan soğutma biçimi bu.

Zorunlu olmadığı anlamına gelmiyor

Sonuç olarak 12 yıl okumam kanunen zorunlu olduğunu anladım, ailem dilekçeye ne yazmayı düşünüyor bende bilmiyorum fakat herhangi bir şekilde direkt dilekçe verip okuldan alabiliyorlar mı onu damerak ediyorum...

Sonuç olarak 12 yıl okumam kanunen zorunlu olduğunu anladım, ailem dilekçeye ne yazmayı düşünüyor bende bilmiyorum fakat herhangi bir şekilde direkt dilekçe verip okuldan alabiliyorlar mı onu damerak ediyorum...
Sen bakma bunlara benim kuzenim okula falan gitmiyor öyle zorunluluğu falan yok.

Türkiye’de lise eğitimi zorunludur. Ülkede uygulanan 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi, ilkokul, ortaokul ve liseyi kapsamaktadır. Eğer öğrenci örgün eğitime gitmek istemezse, Açık Öğretim Lisesi programına kaydolmalıdır.

Her iki lisede de eğitime devam etmeyen öğrencinin kendi ve ailesine yaptırım uygulanır.

Sen bakma bunlara benim kuzenim okula falan gitmiyor öyle zorunluluğu falan yok.

Evet ama kuzeniniz kendi isteğiyle gitmiyor fakat ben sınıfta kalsamda tekrardan okumak istiyorum yani yasal olarak ailemin göndermesi gerekiyor sanırım.

Kişisel fikir olarak lise düzeyinde bir diplomanız olması yönünde. Ne kadar sizi kimse okumaya zorlamasa da ileride çoğu konu için karşınıza çıkacaktır bu konu. Aileniz ile oturun konuşun bu durumu.
Eğer kalırsanız açık öğretim yolu ile bitirin en azından. Açık öğretim koşullarını araştırın net bir bilgi veremeyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…