Lise okurken neler yapılmalı?

Kariyerci

Decapat
Daha fazla  
Merhaba lise 3'e yeni geçen birisiyim, okulda aktifim ve kendimi öne çıkardım. Buraları geçiyorum, sorum ise şu... Üniversitede ne okuyacağımı bilmiyorum bir de üstüne meslek lisesi moda okuyorum ama bu alandan gitmeyeceğim, lise ise değiştirmek istemiyorum denedim olmadı yapamadım Anadolu'da. Neyse herkes bir yandan bir şey diyor birisi iç mimarlık birisi hukuk vs vs. benim sevdiğim şeyler ise tiyatro metinleri yazmak çekmek oyunculuk diyebilirim. Şu an okul başkanı olacağım ve kendi kulübümü kuracağım içinde 9 tane alan var öğrencikerin kendi hobilerini seçip kendilerini ön plana atacakları şekilde dizayn ettim. Ama ben hangi mesleği seçeceğim bilmiyorum, şu an lisede ve geleceğim için neler yapmalıyım. Neler öğrenmeliyim dil olur yazılım olur kendimi daha iyi tanımam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Senin için şu an en önemlisi kendini tanımak. İngilizceyi güçlendir, yazmaya ve küçük işler çekmeye devam et, atölye ve festivallere katıl, yeni insanlar tanı. Bunları yaptıkça hem tecrübe kazanırsın hem de hangi mesleği istediğini çok daha net görürsün.

Senin için şu an en önemlisi kendini tanımak. İngilizceyi güçlendir, yazmaya ve küçük işler çekmeye devam et, atölye ve festivallere katıl, yeni insanlar tanı. Bunları yaptıkça hem tecrübe kazanırsın hem de hangi mesleği istediğini çok daha net görürsün.
Çok teşekkür ederim, ve belirtmek isterim ki gelecekte seçeceğim mesleği acayip kafama takıyorum yani şu an meslek lisesi moda tasarım bölümünde nasıl etkili çalışacağımı değil de hangi meslek diye yöneliyorum sizce dediğim gibi oyunculuk (Tüm sanat) veyahut girişimcilik iyi bir fikir midir?

Çok teşekkür ederim, ve belirtmek isterim ki gelecekte seçeceğim mesleği acayip kafama takıyorum yani şu an meslek lisesi moda tasarım bölümünde nasıl etkili çalışacağımı değil de hangi meslek diye yöneliyorum sizce dediğim gibi oyunculuk (Tüm sanat) veyahut girişimcilik iyi bir fikir midir?
Evet, ikisi de mantıklı. Şu aşamada meslek kafasına takılma; tiyatro, yazarlık ve kulüp/girişimcilik gibi deneyimlerle kendini geliştir, ilgi ve yeteneklerin mesleğini belirleyecek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı