Lise seçimi

ychysss

Yoctopat
Daha fazla  
Şu anda 9. sınıf öğrencisi olarak Kocaeli Fen lisesinde okuyorum. LGS'ye 2024'te girdim ve 479 puan ile 0.85 civarı yüzdelik dilime sahibim. Matematik ya da fen alanlarına ilgi duymamama ve fen lisesinde veya sayısal bölüm okumak istemememe rağmen ailemin kararıyla ve daha çok ildeki en yüksek puanlı lise olduğu için buraya geldim. Gelmeden önce bölüm seçimi hakkında pek bir bilgim yoktu ancak yanılmıyorsam fen liselerinde sayısal dışında bölüm açılmıyormuş, açılsa da bu lisede açmazlar diye düşünüyorum. Bu yüzden eşit ağırlık okuma şansım da yok, burada kalırsam sadece sayısal bölümden devam edebilirim. Bu sebeplerden dolayı başka bir liseye geçme konusunu ailemle konuşmak istiyorum ancak Anadolu lisesi olarak gidebileceğim tek yer %7 yüzdelik dilimle alan bir okul o yüzden oraya göndermezler diye düşünüyorum. Sizce ne yapmam lazım bu okulda kalırsam hiç istemediğim bir yönde ilerleyeceğim gibi duruyor ve neredeyse yarım dönemdir burada olmama rağmen okula alışamadım. Burada 3 yıl daha geçirdiğimi düşünmek kabus gibi geliyor.

Hocam anadolu olarak en iyisi Servetiye. Ancak bence ailenizle konuşun önce. Bunları anlatın. Belki eğer bu şehirde bir bağınız falan yoksa anneniz veya babanız başka şehire tayin isteyebilir. Özellikle askerse bu çok kolay olur. Bir onlarla konuşun derim.

Şu anda 9. sınıf öğrencisi olarak Kocaeli fen lisesinde okuyorum. LGS'ye 2024'te girdim ve 479 puan ile 0.85 civarı yüzdelik dilime sahibim. Matematik ya da fen alanlarına ilgi duymamama ve fen lisesinde veya sayısal bölüm okumak istemememe rağmen ailemin kararıyla ve daha çok ildeki en yüksek puanlı lise olduğu için buraya geldim. Gelmeden önce bölüm seçimi hakkında pek bir bilgim yoktu ancak yanılmıyorsam fen liselerinde sayısal dışında bölüm açılmıyormuş, açılsa da bu lisede açmazlar diye düşünüyorum. Bu yüzden eşit ağırlık okuma şansım da yok, burada kalırsam sadece sayısal bölümden devam edebilirim. Bu sebeplerden dolayı başka bir liseye geçme konusunu ailemle konuşmak istiyorum ancak Anadolu lisesi olarak gidebileceğim tek yer %7 yüzdelik dilimle alan bir okul o yüzden oraya göndermezler diye düşünüyorum. Sizce ne yapmam lazım bu okulda kalırsam hiç istemediğim bir yönde ilerleyeceğim gibi duruyor ve neredeyse yarım dönemdir burada olmama rağmen okula alışamadım. Burada 3 yıl daha geçirdiğimi düşünmek kabus gibi geliyor.

Bizim okulda fen lisesi ben üst dönemlerden 1 kaç kişi duydum eşit ağırlık okuyacak onlar ona göre çalışıyor zaten 12. sınıfta fen lisesi öğrencileri konuları hatim ettiği için derslerde genelde soru vs. çözüyorlar sizde böyle bir yol izleyebilirsiniz ya da pansiyonlu bir Anadolu lisesine gidebilirsiniz başka ildeki bunlardan başka bir çözüm yolu yok. He birde erken karar vermeyin belki sonradan sayısal bir bölüm düşünebilirsiniz. Mühendislik vs.

Eğer sana fayda sağlamayacağını düşünüyorsan benim fikrimce devam etmemelisin. Çünkü 11 veya 12ye geçtiğinde dediğin gibi alan belirlenecek ve sayısala şimdiden ön yargın varsa senin için ileride daha sıkıntı olur. Ki yüzdeliğinde gayet iyi, 7 ile alan bir lise de fikrimce iyidir. Ailen için bence hocalarınla konuşturmayı dene, yardımcı olurlar büyük ihtimalle. Veya ailenden ikna edecek kişiler de bulabilirsin. Hiçbiri olmadı artık sen düzgün bir dille anlatmayı dene oranın da gayet iyi bir yüzdelikle aldığını söyle veya feni vs. yapamadığını EA derslerinde iyi olduğuna ikna etmeye çalış. Dediğim gibi derecen çok iyi, lisede de bu tempoyu tutturursan eminim orada istediğin alanla da iyi yerlere gelebilirsin, anlatırsan bunu anlarlar belki. Ve fen liselerinin sınavlarının zor olduğunu biliyorum, üniversite de OBP senin için önemli olacak dediğin okul senin okulun kadar zorlamaz fikrimce. Veya ikna etmek için yine okul birincisi olarak oradan çıkarsan bazı üniversite bölümleri okul birincilerini de alıyor, fen lisesinde hepiniz büyük ihtimalle fazlaca çalışırsınız ama Anadolu'da okul birincisi olman ve o şekilde bir üniversiteye yerleşme ihtimalin de fazla, bu da fazlasıyla yarar senin için. Umarım dilediğin olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı