Şu anda 9. sınıf öğrencisi olarak Kocaeli Fen lisesinde okuyorum. LGS'ye 2024'te girdim ve 479 puan ile 0.85 civarı yüzdelik dilime sahibim. Matematik ya da fen alanlarına ilgi duymamama ve fen lisesinde veya sayısal bölüm okumak istemememe rağmen ailemin kararıyla ve daha çok ildeki en yüksek puanlı lise olduğu için buraya geldim. Gelmeden önce bölüm seçimi hakkında pek bir bilgim yoktu ancak yanılmıyorsam fen liselerinde sayısal dışında bölüm açılmıyormuş, açılsa da bu lisede açmazlar diye düşünüyorum. Bu yüzden eşit ağırlık okuma şansım da yok, burada kalırsam sadece sayısal bölümden devam edebilirim. Bu sebeplerden dolayı başka bir liseye geçme konusunu ailemle konuşmak istiyorum ancak Anadolu lisesi olarak gidebileceğim tek yer %7 yüzdelik dilimle alan bir okul o yüzden oraya göndermezler diye düşünüyorum. Sizce ne yapmam lazım bu okulda kalırsam hiç istemediğim bir yönde ilerleyeceğim gibi duruyor ve neredeyse yarım dönemdir burada olmama rağmen okula alışamadım. Burada 3 yıl daha geçirdiğimi düşünmek kabus gibi geliyor.