Lise sonda nakil almak

Regalor

Decapat
Konuyu uzatmayacağım. Lise son sınıfım. 2, 5 ay filan önce memleketimizden ailem ile başka bir şehre geldik. Bizim şehrimiz depremden çok etkilendiği için hasarlı okullar olmuş ve bunlar birleşmişti bu yüzden sabahçı öğlenci sistemine geçildi. Okul 7.45 gibi başlayıp 12.30 gibi bitiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Burada şu an geldiğim okul ve sınıf berbat. Boş ders oluyor hiç ders çalıştırmıyorlar Full konuşuyor, dedikodu yapıyorlar. Başta dedim oturur test çözerim takmam ama nafile ayrıca zaten çalışmaya vakitte çok az. Ben de bizim memlekete sınavlar ve ara tatil bitince aralık ayı gibi nakil alıp gitsem kalan zamanı orada ya akrabanın yanında ya da pansiyonda okusam nasıl olur acaba diye düşünüyorum. Pansiyonun veya akrabanın zorluklarını biliyorum ayrıca ailemi özleyeceğimi de biliyorum ama burada okulda çok sıkıntı çekiyorum. Ek olarak orada ders çalışmak için bolca zaman olacak çünkü okul çok az süre. Yorumlarınız nedir?

Hocam sınava şunun şurasında 200 küsur gün var ailenizle bu süreyi ayrı geçirmek sorun olmaz. Eğer akrabaların yanında çalışma düzeniniz bozulmuyorsa veya aileden ayrılınca disiplininizi kaybetmiyorsanız bence gidebilirsiniz. Okulun saati de çalışmak için çok iyiymiş biraz fedakarlık yapmak sorun olmaz. İkinci dönem sınavlarından sonra zaten rapor alırsınız o süreyi isterseniz ailenizle geçirir sınava da orada girersiniz ya da onlar gelir ailenizin desteği de kesilmemiş olur. Yukarıdaki iki şey olmuyorsa gidin derim.

Hocam eğer sisteminizi oturtabilirseniz açığa geçmek sizin için daha verimli olur. Anladığım kadarıyla kazanma isteğiniz var çok da sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum düzen konusunda.

Hocam eğer sisteminizi oturtabilirseniz açığa geçmek sizin için daha verimli olur. Anladığım kadarıyla kazanma isteğiniz var çok da sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum düzen konusunda.

Hocam ne yaptım ettim ama ailem açığa izin vermedi ki zaten açık için süre de bitti.2.dönem de artık mantıksız olur yoksa açık olsa bunlarla uğraşmayacaktım.

Hocam sınava şunun şurasında 200 küsur gün var ailenizle bu süreyi ayrı geçirmek sorun olmaz. Eğer akrabaların yanında çalışma düzeniniz bozulmuyorsa veya aileden ayrılınca disiplininizi kaybetmiyorsanız bence gidebilirsiniz. Okulun saati de çalışmak için çok iyiymiş biraz fedakarlık yapmak sorun olmaz. İkinci dönem sınavlarından sonra zaten rapor alırsınız o süreyi isterseniz ailenizle geçirir sınava da orada girersiniz ya da onlar gelir ailenizin desteği de kesilmemiş olur. Yukarıdaki iki şey olmuyorsa gidin derim.

Evet hocam muhtemelen mayıs ayında gitmem.Aralık gibi gitsem toplasan 5 ay eder ki tatillerde var.Biraz sabrederim diye düşünüyorum ama bizimkiler akrabaların kendileri gibi olmayacağını ve onlarla rahat edemeyeceğimi söylüyor.Fakat ben burada zaman bulamıyorum açığa da geçemedim.

Evet hocam muhtemelen mayıs ayında gitmem.Aralık gibi gitsem toplasan 5 ay eder ki tatillerde var.Biraz sabrederim diye düşünüyorum ama bizimkiler akrabaların kendileri gibi olmayacağını ve onlarla rahat edemeyeceğimi söylüyor.Fakat ben burada zaman bulamıyorum açığa da geçemedim.
Mantıklı hocam ama akrabalarınız ve-veya aileniz planı tahmin etmeyeceğiniz kadar kötü bozabilir. O yüzden planı uygulamadan önce ailenizin ve akrabalarınızın fit olması gerekli ki bir akrabanız bir aileniz arasında her ay geçiş yapmak zorunda kalmayın. O zaman şu anki rahatlığınızı mumla ararsınız.

Mantıklı hocam ama akrabalarınız ve-veya aileniz planı tahmin etmeyeceğiniz kadar kötü bozabilir. O yüzden planı uygulamadan önce ailenizin ve akrabalarınızın fit olması gerekli ki bir akrabanız bir aileniz arasında her ay geçiş yapmak zorunda kalmayın. O zaman şu anki rahatlığınızı mumla ararsınız.

Evet hocam çok doğru buna dikkat edeceğim önce bir ortamı koklayacağım ona göre bakacağım. Aslında akraba da kalmak daha iyi ama anlaşmamazlık olur mu diye düşünüyorum. Bu sebeple pansiyon(yurt) da düşünüyorum.İkisinin ayrı avantaj,dezavantajları var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı