Lise sonu okulu bırakmak sorun olur mu?

wisionarydev

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Team Lead at Frizpa Studios
Lise sonu okulu bırakmayı düşünüyorum. Bırakırsam ileride işsiz kalır mıyım kalmaz mıyım diye de endişeliyim.

İleride yazılım yönünden freelance işlere katılmayı veya kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Ek olarak hosting firmalarında işe girebilirim ileriki zamanlarda. Sizce ne yapmalıyım?

Ya hocam yks sınavına bile girmeyen lise terk birisi nasıl yazılımcı olabilir

Lise bitti zaten neden bırakacaksın?

Herkesin gençliğinde bu tarz hayalleri olacaktır, ama mantıkken bakarsak lise mezunu sayılmıyorsun. Anladığım kadarıyla 12. sınıfa geçeceksin ve 12'yi okumadan bırakacaksın eğer açığa geçme ihtimalin varsa açıktan bitirebilirsin onun dışında 12'ye kadar 3 sene okumuşsun bırakıp da ortaokul mezunu biri olarak görünmen sence ne kadar mantıklı

Komple bırakıp lisans, ön lisans okumamaktan mi bahsediyorsunuz? Eğer buysa imkanı yok. Üniversite okumak standart olmuşken, programcılik mezunlarına, kötü mühendislik mezunları is bulmakta zorlanırken lise terk olarak is bulamazsınız.

Ben liseyi açıktan bitirip güzel bir üniversitede okudum ve dijital oyun tasarımıyla ilgileniyorum. Eğer böyle bir düşünceniz varsa, okul vakit kaybı açık öğretimde okurum derseniz o olur ama diğer türlü imkanı yok.

Liseyi bırakmayın hocam eğer lise diploması alacaksanız bırakmayın ve ayrıca yazılım okumak için Üniversite sınavına başvurmanız şarttır. Aynı şekilde eğer diyelim ki YKS hedefiniz yok YKS giremediğiniz için yazılım kısmını da yok sayıyorum ve lise sonu bıraktınız diplomayı almadınız. Eğer tamirat işlerinden anlamıyorsanız ve baba mesleğiniz de yoksa tanıdık da yoksa işsiz kalırsınız.

Senin hayatını bilmiyorum ancak sadece sınıfı geçmek kolay yani geriye kalan zamanda da senin söylediklerin yapılabilir.

Liseyi bitirip kendi kafanıza göre mi çalışmak istiyorsunuz? Doğru mu anladım? Yazılım işi yapıp da gerçekten bu gelir üzerinden geçinecek düzeyde para kazanmak için üniversite eğitimi şart. Lise diploması ve videolarla yürümez bu iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…