Lise sorumluluk sınavı nasıl işler?

Kaizenn19

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6950 XT RYZEN 7 7700X MSI Pro B650M-B XPG Lancer Blade 32GB 750W PSU
9. sınıfım bu yıl matematikten kalacağım sorumluluk sınavları nasıl işliyor birisi açıklayabilir mi? Sorumluluk sınavına girer miyim?

Senede 3 kere yapilir.

Yaz tatili bitişi yani okulun ilk haftasi.

2.donemin başi ilk haftasi falan.
Ve
2.donemin sonuna dogru.

Hangi dersten kaldiysan ogreneceksin ve hangi sinifta ne zaman yapilacagani ogreneceksin gidip gireceksin.

9. sınıfım bu yıl matematikten kalacağım sorumluluk sınavları nasıl işliyor birisi açıklayabilir mi? Sorumluluk sınavına girer miyim?

Matematikten 12 alıp diğer dersleri fullemiştim eğer sizde böyle yapabilirseniz geçebilirsiniz 50 üstü ortalamaysan bir sıkıntı olmuyordu ama 3'ten fazla düşük notun varsa giremiyordun galiba.

Senede 3 kere yapilir.

Ve
2.donemin sonuna dogru.

Hangi dersten kaldiysan ogreneceksin ve hangi sinifta ne zaman yapilacagani ogreneceksin gidip gireceksin.

Girip iyi bir puan alınca o geçen senin ortalamasını etkiler mi? Muhtemelen konu sahibi için bu da önemlidir.

Girip iyi bir puan alınca o geçen senin ortalamasını etkiler mi? Muhtemelen konu sahibi için bu da önemlidir.

Yok hocam eger 50 ve 50 ustu alip sinavi gecerseniz sadece sorumluluktan kalkti yazar e okulda.

Onun haricinde mesela 9.sinifta matematik ortalamasi 15, sorumlulugu gecince yine 15 kalır bir şey degismez.
Screenshot_20231218_213118.jpg
Matematikten 12 alıp diğer dersleri fullemiştim eğer sizde böyle yapabilirseniz geçebilirsiniz 50 üstü ortalamaysan bir sıkıntı olmuyordu ama 3'ten fazla düşük notun varsa giremiyordun galiba.

Farkli farkli konulara 1 cumlede girmis gibisiniz?
Şu anki yönetmelikte (benim bildigim ve gelen degisiklik yok ise);
3 veya 3 dersin altindan kalirsaniz sorumlu olarak gecersiniz ve o derslerin sorumlulugunu vermek zorunda kalirsiniz.
Eger 3 dersten fazla, dusuk notunuz var ise sorumluluk falan olmaz cunku direkt sinif tekrarina dusersiniz.

Yok hocam eger 50 ve 50 ustu alip sinavi gecerseniz sadece sorumluluktan kalkti yazar e okulda.

Onun haricinde mesela 9.sinifta matematik ortalamasi 15, sorumlulugu gecince yine 15 kalır bir şey degismez.

Okul değiştirdiği için otomatik olarak gelen sorumlulukda mı aynı bu mantık? Çünkü nakil sonrası ortalaması çok fazla düşen insanlar va. rBenim 10.'ar puan düşmüştü.

Eki Görüntüle 2057408

Farkli farkli konulara 1 cumlede girmis gibisiniz?
Şu anki yönetmelikte (benim bildigim ve gelen degisiklik yok ise);
3 veya 3 dersin altindan kalirsaniz sorumlu olarak gecersiniz ve o derslerin sorumlulugunu vermek zorunda kalirsiniz.
Eger 3 dersten fazla, dusuk notunuz var ise sorumluluk falan olmaz cunku direkt sinif tekrarina dusersiniz.

Aynı şeyi dedim sadece farklı anlaşılmış :D

Okul değiştirdiği için otomatik olarak gelen sorumlulukda mı aynı bu mantık? Çünkü nakil sonrası ortalaması çok fazla düşen insanlar VA. RBenim 10.'ar puan düşmüştü.

Herhangi bir okul degisikliginde puaniniz cok fazla etkilenmez cunku az cok goreceginiz dersler aynidir.(Anadolu ve fen liseleri icin gecerli bu)
Ama Anadolu'dan mesleğe falan gecer iseniz ortalamaniz duser veya artar derslerinize bagli

Sorumluluklar ise Anadolu'da kaldiginiz ders meslekte yok ise ne olur bilmiyorum ama yine verirsiniz diye düşünüyorum.

Ve son olarak şu an konumuzda bu yok. Yani o kafa karistirici ve cok alanimiz olmayan yerlere girmeyelim

Kisacasi konu sahibinin istedigi cevap yazmis oldugum mesajlarda bulunuyor.

Senede 3 kere yapilir.

Ve
2.donemin sonuna dogru.

Eki Görüntüle 2057408

Nakil sonrasi ne olur tam bilmiyorum.

Bir gün belirleniyor o tarihte okuldaki X sınıfında kağıt aracılığıyla aynı sınav olur gibi oluyorsun puan 50 veya 50'yi geçerse sorumluluk kalkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı