Lise staj parası

Ben meslek lisesine gittiğim zaman son sene (4. sınıfta) staj yapılıyordu. Yani bütün sene boyunca yapılan staj. Staj parası ise asgari ücretin 3'te 1'i olacak şekilde verilmesi gerekiyordu yani %30'u ama işletmeler o kurala hiç bakmıyor yani kendisi gönlünden ne koparsa onu veriyor isterse vermek zorunda değilmiş (halbuki vermek zorunda ama) hatta öğretmenlerimiz bile: "siz oraya iş öğrenmeye gidiyorsunuz paralı olarak kadrolu eleman falan değilsiniz, para gibi şeyler konuşmayın yemeğinizi versinler yeterli." diyorlardı.

Kurumsal bir firmada staj yapacaksan verirler kuruşuna kadar. Mahalle arası esnafta staj yapacaksan, vermez veya az verir. Buralarda staj yapma zaten, kurumsal firma bul.

Ben THY'de staj yaptım, kadrolu eleman gibi haklarımız vardı.

Merhaba,
Benim dönemim de son sene yapılıyordu. Bazı liseler orta dönem de staj yaptırıp, son dönem de okula devam ettirebiliyorlar. Ben Ticaret Odası 'nda staj yaptığım için dönemin asgari ücretinin yarısını ve yarı dolu yemek kartı veriyorlardı.
#3' ün de dediği gibi kurumsal firma her zaman hakkın neyse onu verir zaten.

Kurumsal bir firmada staj yapacaksan verirler kuruşuna kadar. Mahalle arası esnafta staj yapacaksan, vermez veya az verir. Buralarda staj yapma zaten, kurumsal firma bul.

Ben THY'de staj yaptım, kadrolu eleman gibi haklarımız vardı.

Lise 11. sınıf teknik sınıf öğrencisiyim ve lisede sivil havacılık okuyorum THY de tanıdığın varsa bana da bir yer ayarlarsan sevinirim. Daha çok erkek öğrenci kabul ediyorlarmış, doğruysa işim zor ama bu konu yanlış diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı