Lise tercihi nasıl olmalı?

TekAmaçMutluluk

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bu senenin LGS sonuçları açıklandı ve tercih yapma vakti geldi.
Puanım 466,9468 yüzdelik dilimim 1,93 ve İzmir'de yaşıyorum.
Sizden isteğim bu yüzdelik dilimle örnek bir tercih listesi hazırlamanız.
Geçen senenin puanlarını ve yüzdelik dilimlerini ekte bulabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• 23104811_2024izmirlgstabanpuanlariveyuzdelikdilimleri (2).pdf
    73,4 KB · Görüntüleme: 255
13 14 15 yazın bence çünkü fen lisesi iyi gibi gözüküyor başka seçenek yok 2 sıraya hazırlık sınıfı bulunan anadoluyu yazın bakın anadolu diye geçmeyin puanı iyi olan anadolu liselerinin çoğunun eğitimide iyidir mesela ankaradan 500 puanla alan anadolu lisesi var herkes orayı istiyor öyle düşünün bide hazırlık sınıfı olması 4 yılın üzerine istediğin bir dilden eğitim alıp lise hayatına başlamadan önce 1 yıl sana eğitim veriyolar istediğin dil için 3 olarakta diğer anadolu lisesini yaz 15 yani

Atatürk lisesinden başlayın aşağı doğru inin en mantıklı bu şekilde. Ben öyle yapmıştım. Zaten yüzdeliğimle paralel olan okul gelmişti. Çok farklı bir yerleşim olacağını sanmıyorum. 10 okul seçebiliyosunuz değil mi?

Niye 3 okul yazsın sadece bir sürü hakkı var kullansın 5-15 arası yazması en mantıklısı.

15 tane yazabiliyomu geçen sene ben max 3 tane yazabilmiştim obp ile olduğundan öyle sanırım kusura bakmayın

15 tane yazabiliyor mu geçen sene ben Max 3 tane yazabilmiştim OBP ile olduğundan öyle sanırım kusura bakmayın.

OBP en az 3, en fazla 5 olacak şekilde, puanla yazmak zorunda değilsin ama en faz la 10 olacak şekilde.

10 tane yazabiliyoruz bu yüzden BAL'dan veya Atatürk Lisesi'nden başlayarak aşağıya inmeyi düşünüyorum. İzmir Kız Lisesi veya Cihat Kora Anadolu Lisesi'nin geleceğini düşünüyorum.

Ben BAL'dan başlamayı düşündüm ama Atatürk'te olabilir.

15 tane yazabiliyomu geçen sene ben max 3 tane yazabilmiştim obp ile olduğundan öyle sanırım kusura bakmayın
Ben 10 tane yazabiliyorum diye biliyorum.

OBP en az 3, en fazla 5 olacak şekilde, puanla yazmak zorunda değilsin ama en faz la 10 olacak şekilde.
Evet galiba o şekilde oluyor.

Yani dediğim gibi büyük ihtimal 1.99 olan gelecek belki bir düşüğü ama paralel geleceği kesin ama yine de yukarıları yazmaktan zarar gelmez hayırlı olsun.

Hocam bu puanlar 2023 senesi için olan puanlar yanılmıyorsam.

6 numaradan 16 numaraya kadar hepsini yazmanı öneririm (kız liseleri hariç tabii) onuncu tercihine de 17-20 arası sana en yakın okulu yazmanı öneririm (garanti olur)
Tabii tüm tercihlerin İzmir'den olacaksa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…