Lise tercihlerinde sıranın önemi

ztKK99

Hectopat
Makaleler
2
1. tercihle 5. tercihin farkı ne? Ne önem arz ediyor bu sıra?

Önce sistem 1. tercihe bakar eğer 1. tercihte olan okula giremezsen 2. tercihe bakar. Öyle gider. Eğer birisiyle okula girme şartların eşitse tercih sırasına bakılır. Mesela adam 3. tercihte yazmıştır ama sen 5. tercihte yazmışsındır öncelik ona verilir.

Ben %11'e girdim müdür yardımcısı 1. sıraya gitti %4,5'lik lise yazdı, 2. sıraya ise %12,75'lik lise yazdı. Ben Kahramanmaraş'ta oturuyorum %12,75'lik lisenin kontenjanı 180 sence gelir mi?

Ben %11'e girdim müdür yardımcısı 1. sıraya gitti %4, 5'lik lise yazdı, 2. sıraya ise %12, 75'lik lise yazdı. Ben Kahramanmaraş'ta oturuyorum %12, 75'lik lisenin kontenjanı 180 sence gelir mi?

Çok rahat gelir dostum yeni okulun orası muhtemelen bende geçen sene girdim biliyorum bu işleri ama keşke %11 civarı bir lise bulupta yazsaydın.

1. sıranın tutma ihtimali HL3'ün çıkma ihtimalinden çok daha az. Ama 2. tercih büyük ihtimalle tutar. Umarım yazılan okulları biliyorsundur?

Ben bana kalsa zaten 1. sıraya yazardım beni zorladılar yaz diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…