Çözüldü Lisede 7 zayıfla sınıf geçilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

meftuz222

Decapat
Daha fazla  
Yıl sonu başarı puanım 50 küsur. Edebiyattan geçtim fakat 7 zayifim var. Sınıfta kalir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ortalaman 50 ve üzeri olduğu için bir sorun oluşturmaz, sınıfını geçersin ancak o 7 zayıfının içerisinde meslek ya da imam hatip lise türlerinden birinde okuyorsan ve 7 zayıfının içerisinde o lise türünün zorunlu bölüm derslerinden birisi varsa belki sorumlu olarak geçebilirsin.
Yönetmeliğe göre geçiyorsunuz. Ancak edebiyat dersinden kaldıysanız o dersten sorumlu olarak geçersiniz ve dersi vermeden mezun olamazsınız.

1655278868254.png

Ortalaman 50 ve üzeri olduğu için bir sorun oluşturmaz, sınıfını geçersin ancak o 7 zayıfının içerisinde meslek ya da imam hatip lise türlerinden birinde okuyorsan ve 7 zayıfının içerisinde o lise türünün zorunlu bölüm derslerinden birisi varsa belki sorumlu olarak geçebilirsin.

Çözüm
Vallahi büyük başarı. 7 zayıf ve 50 küsur ortalama. Bazıları demek bayağı uçmuş derslerinin başka türlü imkansız. Geçersin ama çok da geçmeni tavsiye etmezdim 7 zayıfla. Seçim hakkın olsa tekrarla derdim.

@murat_boy93 haftalık ders saati yüksek olan derslerini yüksek tutmuşsa 50 ortalama edebilir. Bir de yıl sonu başarı puanı için iki dönemin ortalaması baz alınıyor yani ilk dönem ortalaması 60 olup ikinci dönem ortalaması 40 olabilir. 60+40=100/2=50. Basit aritmetik ortalama hesabı, hepsi olabilir kısacası.

@murat_boy93 haftalık ders saati yüksek olan derslerini yüksek tutmuşsa 50 ortalama edebilir. Bir de yıl sonu başarı puanı için iki dönemin ortalaması baz alınıyor yani ilk dönem ortalaması 60 olup ikinci dönem ortalaması 40 olabilir. 60+40=100/2=50. basit aritmetik ortalama hesabı, hepsi olabilir kısacası.

Tabii ki de ders saati yüksek dersleri yüksek tutmak zorunda. Ama şimdi şunu düşün 7 zayıf var, kaç ders alıyor ki? 10-11? Aldığı ders sayısı 15 filansa yapabilir onu anlarım ama 3-4 tane dersle 7 dersi yukarı çekmek ilgin. Yani. Üniversitede mesela benim dönemde maksimum 7-8 dersim olurdu yani.

Sistem öğrencileri tembelliğe itiyor maalesef, bu durumda yapabilecek bir şey yok. Ben de üniversitedeki mantığın olması tarafındayım açıkçası. Her zayıf ders için seneye üniversitedeki gibi alttan alınmalı.

Sistem öğrencileri tembelliğe itiyor maalesef, bu durumda yapabilecek bir şey yok. Ben de üniversitedeki mantığın olması tarafındayım açıkçası. Her zayıf ders için seneye üniversitedeki gibi alttan alınmalı.

Kesinlikle. Hem bu sayede tüm dersleri öyle ya da böyle vermiş oluyorsun. Hem de ne kadar zorlandığın bir ders olursa olsun öğrenmek zorunda olduğunun bilincine varıyorsun. Atıyorum bu arkadaşın matematik zayıftır zayıf alır ama geçer dersi ve bir daha matematik öğrenmek zorunda olmadığını hisseder. Ama üniversitede mecbursun sen o dersi vermek zorundasın. İlla vermeyecek misin 1 alterantifin kalıyor özlük haklarından vazgeçersin okulu bırakırsın.

Herkesin lise okuduğu ve kolay olan şu sistemde de sınıfta kalan da oluyor.

Benim dönemimde benim tarih 3 gelmişti lisede ben eve gitmeye korkmuştum. Matematikte YGS sınavında 40'ta 40 yapmama rağmen üniversitede difarensiyel denklemler dersini 4 yılda matematik dersini de 2 yılda verdim. Üniversite liseye benzemez kurdu kuzu ederler orada. Maalesef potansiyeli harcanan/potansiyeli düşük nesiller geliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı