Lisede alan seçimi

Huseyin H

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Lisede dil bölümünde matematik gerekli mi? Lisede dil bölümünü okuyup üniversitede yazılım, bilgisayar mühendisi olunabilir mi ve bunun için matematik gerekir mi?
Dil bölümünü seçen öğrenciler Lise 4'e kadar ayrı bir sınıfta mı kalır? (15 kişi başvurup açıldıktan sonra o 15 kişi bir sınıfta mı toplanıyor?)
Dil bölümü açılmazsa Türkçe veya tarih öğretmeni olmak için matematik gerekir mi?
Fen lisesinde matematik olmadan bir meslek olunabiliyor mu?
Matematiği düşük olan birinin fen lisesine gitmesi ne kadar mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayısal tercih etmeni tercih ederim. Bende sayısal tercih ettim. Bu sene başlıyor inşAllah.

Mühendislik tercih edecekseniz MF'den başka tercih yapmak sizi zorlar. Çünkü 2. sınavda Matematik ve Fen derslerinin puanına göre yerleştirileceksiniz. TM seçip de mühendisliğe girmeyi deneyebilirsin ama dil seçmek işini zorlaştıracaktır. Tarih ve Türkçe öğretmenliği de TS'den alıyor.

Günümüzdeki koşulları bilmiyorum ama yazılım okuyan birisi olarak sana tavsiyem, bir an önce matematikle aranı düzelt, sevmeye çalış. Çünkü matematik eğitim hayatın boyunca her zaman karşına çıkacaktır. Hatta komiktir programlamanın temelinde matematiğin en basit konularından olan mantık konusu yatar. Ayrıca şuan matematiğinin kötü olması hep böyle kalacağı anlamına gelmez. Gerekli sabır ve özveriyi gösterirsen başarılı olursun.

Nasıl peki biraz yardımcı olun lütfen. Şu an matematiğim resmen sıfır. Fen lisesine gitme şansım var ama korkuyorum gidip matematik yüzünden sınıfta kalıcam diye

Matematik sorununu halletmen lazım. Yazılım çok fazla matematik gerektiren bir meslek. Ben bilişim alanında okuyorum, o yüzden biliyorum.

Bizim bi' matematik hocamız vardı. Matematiği gerçekten hiç anlamıyorsanız, 3. ve 4. sınıf düzeyinden sorular yaparak yavaş yavaş yükseltin başka türlü anlayamazsınız demişti.

Ha dersin ki, matematikten hiç anlamıyorum nefret ediyorum. O zaman hiç uğraşma seç sözelini yoluna devam et. Sözel tarafında da çok güzel meslekler var bence. Herkesin sayısalı iyi olmak zorunda değil sonuçta.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…