Puanına bağlı olacak bir durumdur bu. Mesela 300 gibi bir puan yaptın diyelim, güzel bir Anadolu lisesine gidemezsin ve o lise senin hayatını karartır. Fakat 300 puanlık bir meslek lisesi çok sağlam ve donanımlı bir eğitim verir. Son senende de ATP programına geçerek sağlam bir şekilde üniversiteye hazırlanabilirsin.Arkadaşlar bu yıl 9. sınıfa geçeceğim, Anadolu lisesine mi yoksa mesleğe mi gitmeliyim?
Yanlış ve bilgisiz bir açıklama. Bilmediğin konuda yorum yapma elde tutulur hiçbir şey yok yorumunda.Hedefe bağlı. Üniversite düşünüyorsanız kesinlikle anadolu çünkü meslek liselerindeki akademik eğitim yetersiz. Zaten 11 ve 12'de staj olayı olacağından adam akıllı derslere bakamıyorsunuz bile. Bir de TR'deki çoğu meslek lisesi meslek öğretmekten çok öğrencilere boş gereksiz işler yaptırıyor. Eğer üniversite hedefiniz yoksa tabi meslek daha mantıklı olacaktır hiç yoktan belki bir şeyler öğrenirsiniz. Gideceğiniz meslek lisesinin kalitesine bağlı.
Asıl sizin yaptığınız yorum cahillikle dolu bir yorum. Puanla alakası yok gideceği yerin. Kişinin hedefine bağlı. Bir öğretmen, veteriner gibi meslek okumak isteyen insanın meslek lisesinde işi ne? Adam akıllı derslerin çoğunun saati düşük nasıl hazırlanacaklar sınava? Bilip bilmeden konuşmayın.Puanına bağlı olacak bir durumdur bu. Mesela 300 gibi bir puan yaptın diyelim, güzel bir Anadolu lisesine gidemezsin ve o lise senin hayatını karartır. Fakat 300 puanlık bir meslek lisesi çok sağlam ve donanımlı bir eğitim verir. Son senende de ATP programına geçerek sağlam bir şekilde üniversiteye hazırlanabilirsin.
Yani puanın düşük kalırsa kesinlikle mesleğe yönelmelisin hem alanında kendini geliştirirsin, hem de o dandik Anadolu lisesine kıyasla son senende üniversiteye çalışıp kurtarırsın kendini.
Yanlış ve bilgisiz bir açıklama. Bilmediğin konuda yorum yapma elde tutulur hiçbir şey yok yorumunda.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.