Lisede arkadaş edinme

Herkes ya film konuşuyor ya da oyun. Gram anlamıyorum, zor.

Belki de tipsizim diye
Ortaokulda gözlüğümü çıkarıp tipimle dalga geçiyorlardı.
Ben de aşırı yakışıklı değilim fakat sanaldan tanışıp birbirimizi görmediğimiz için bir sorun olmuyordu.

Okula gittikten sonra yazan kızlar da bir daha yazmadı zaten...

Ben de aşırı yakışıklı değilim fakat sanaldan tanışıp birbirimizi görmediğimiz için bir sorun olmuyordu.

Okula gittikten sonra yazan kızlar da bir daha yazmadı zaten...
Kızları unuttum bile, bana normal bir birisi lazım.
Gel Rocket League girek diyorlar ?
Ama laptop açmıyor.

Among Us gibi vizyonsuz oyunları oynamak yerine bilgisayar oyununu tercih ederdim. Hepsinde telefon var ve bilgisayarları yok. Bilgisayarları olsa bile oyuncu kız yoktu.
Ben bıraktım arkadaş işlerini. Kendi bursumla oyun oynamak için ya laptop ya da konsol alacaktım ona da izin vermediler.
Direkt LGS'den YKS stresini soktular kafama.
İstedikleri liseyi kazandım ve notlarım çok iyi ama... Ne yapsan yaramıyor. Keşke Samsun Fen yazsaydım da kurtulayım şu aileden. Geçen de sırtımda sopa kırdı annem.

Benim Lise 1 deki sınıfta ilk günüm şöyle geçti: Ben derslere katılan bir öğrenciydim o sebepten beni meğer sınıfın %95i tanıyormuş. Neyse ben geçtim oturdum sıraya bana yan sıramdaki kişi senin adın Furkan mı? Dedi sonra tanışma filan konuştuk. Sonra başa arkadaşlarda geldi biri bir konu açtı devam ettirdik vs. Şimdi sende böyle bir tanışma anı olmazsa o grup konuşmasından uzak kalma ve eğer konuşabilecek birşeylerin varsa biriyle konuş muhatap ol, sonra devamı gelir. Ama ilk gün muhakkak böyle şeyler yaşa.

Bu sene liseye geçeceğim ve yalnız kalmaktan korkuyorum. Ortaokulda hiç arkadaşım olmamıştı ve nasıl arkadaş edinilir bilmiyordum. Lisede nasıl arkadaş edinebilirim?
Arkadaş edinmeye çabalarsan edinemezsin. Arkadaşlık kendiliğinden oluşur. Belki sevdiğiniz bir uğraş vasıtasıyla tanışırsınız belki sıra arkadaşın olur belki sınav sonucu tartışırken olur belki belli bir topluluk içerisinde bulunurken gerçekleşir. Bir yöntemi vs. yoktur. Sırf arkadaş olmak için arkadaş olduğun biriyle nasıl anlaşabilirsin ki zaten?
Biriyle arkadaş olmak ihtiyaç değildir. Çünkü arkadaş olmak isteyebileceğin hiç kimse de olmayabilir çevrende. Eğer sevdiğin topluluklarda bulunuyorsan ve sevdiğin insanlarla karşılaşırsan o zaman uğraşırsın zaten o insanlara yakınlaşmaya.
Eğer hiç kimse de yoksa bu şekidle çevrende sal gitsin arkadaşım arkadaş olmak zorunda değilsin illaki. Arkadaş olacağım diye kendini değiştirmeye kalkma sakın sevdiğin şeyleri yapmaya devam et seni olduğun şekilde değil de dışarıya göstermeye çalıştığın halinle isteyecek insana niye arkadaş diyesin ki? Bırak karşına senin tarzda insanlar çıkarsa seninle arkadaş olsun sen arkadaş olacağım diye değişme.

Ben okulumdan ve sınıfımdan benim kafama göre olan kişiler ile tanıştım ve sanaldan sohbet etmeye devam ediyorum. Aslında pek de çabalamana gerek yok. Yavaş yavaş ortamın oluşacaktır.

Evet, genelde böyle olur. Ben de ilk sınıfa girdiğim zaman "Berk kim?" gibi soruları duyabiliyordum.

Ben de bu sene geçtim normalde 2008 liyim de 1 sene erken başladım aynı ortaokula yeni geldiğin gün gibi düşün. Nasıl kimseyi tanımıyorsan yavaş yavaş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…