Lisede arkadaş edinmek zor mu?

Ben 9'a geçtim lise zor mu içe kapanık biriyim arkadaş bulabilir miyim? 10.-11.-12. sınıflar ile aramı nasıl iyi tutarım ve onlardan arkadaş edinmem kolay olur mu?
İnsanların kişilikleri dış görünüşlerine genel olarak yansır, oyüzden: Okul başladığı gün erken git ve sınıfı bir tara. (Zaten genel olarak kimse kimseyi tanımadığı için kolay kolay kimse ses etmez.) Tip olarak birini kestir ve yanına otur ve konuş. Zaten sen yapmasan bile eninde sonunda o seninle konuşur, bir kere sohbet geçtimi oradan devam et.
Sonrasında ön ve arka sırada oturanlarla sıra arkadaşınla beraber tanış. Tüm 5 kişiyi tanıdıktan sonra zaten istemesende onlarında arkadaşlarını görüyorsun, onlarlada bir tanış ve gözüne kestirdiğin ile samimiyet kur. İşin sonunda sevilesi bir tayfa ortaya çıkıyor, hepsinide yanyana topladığın zaman alsana bir arkadaş grubu.

En kötü ihtimal hiç dostun olmazsada, yanlız olmanın huzurlu kısmını aramanın peşinde koşarsın artık. Pozitif ol yeterli. Birde lisede bazı tipler herkesi tanımaya ve konuşmaya hevesli olabiliyorlar. İstemeden dost edinebiliyorsun bu şekilde.

Diğer sınıf konusunda ise: Bir erkek olarak birşey demek zor ama tüm lise zamanım boyunca kızların alt sınıflar ile muhatap olabildiklerini gördüm. Erkeklere nazaran. Tabi kızların cevapları daha değerli bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…