Lisede arkadaş edinmek

yasinbaba

Decapat
Hepinize merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere okullar açılalı 2 hafta oldu okulumu değiştirdim yolu uzaktı çevresi de kötüydü zaten. Söz gelimi yeni bir liseye geçtim lise 2 9. sınıfta olduğu gibi bu sene de arkadaşım olmadı henüz. Okula yeni geldim önce bir sınıfa yerleştirdiler daha sonra sınıf kalabalık diye başka sınıfa gönderdi müdür yardımcısı daha sonra gittiğim sınıf hoca yetersizliğinden kapandı şuanda başka sınıftayım zaten şu anki sınıfım kötü öğretmen olarak öğrencilerin özellikleri ve tavırları bakımından başka sınıfa geçmek istiyorum ve bu sefer en azından 2-3 tane adam akıllı arkadaşım olsun istiyorum ve bunu nasıl yapacağımı da bilmiyorum. Sizden istediğim siz nasıl yaptınız biraz bana tavsiye vermeniz çok değil sadece 2-3 tane konuşabileceğim birilerinin olması tecrübeli ve bu konuda iyi olan insanlar bana tavsiye verebilir mi? Yardımlarınızı bekliyorum.

Yaşım 15 İstanbul'da bir Anadolu Lisesinde okuyorum yardımlarınızı bekliyorum lütfen ne yapacaksın arkadaşı gibi yorumlar gelmesin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi lise söyle belki aynı yerde okuyanlar vardır. Onlarla takılırsın ne güzel :D
Sorunu cevaplayacak olursam ben 4. hafta gittim okula dizim kırık olduğu için. Şuan ben de 10. sınıftayım ben onlara gitmedim onlar bana geldi yeni olduğum için. Zaten senle iyi arkadaş olacak adam varsa o seni bulur, sen onu bulursun.

Yani zaten sınıfta kafa dengin iyi biri varsa anlaşırsınız bir süre sonra. Ayriyetten yapman gereken bir şey yok. Sen kendin gibi ol ve kendini ezdirme. Ben 9. Sınıftayken ilk gün en yakın arkadaşımı bulmuştum direk yanıma oturmuştu hemen muhabbet kurmuştum tanışmıştık zaten bir süre sonra bütün sınıfla samimi olmuştum. Yani bir süre sonra sınıfındaki herkesi tanıyacaksın samimi olacaksın. Fazla kafana takma akışına bırak.

Şuanda 12. Sınıftayım ve o arkadaşımla hala aynı sınıftayız ve hala arkadaşız. Şuana kadar hiç küslük kırgınlık olmadı takılıyoruz kafamıza göre.

Mesaj yazan yok mu?
Şimdi bak senle arkadaş olacak adam seni bir şekilde bulur. Ben 11. sınıfa geçtim. Sana şunu söyleyeyim. Önemli olan fazla arkadaşlık değil 2 -3 tane ama sağlam arkadaşlık bunu unutma şahsen benim hatırlamam uzun zamanımı aldı. Sen şimdilik derslerine falan kafayı ver zaman var deme hızlı geçiyor. Ben de öyle demiştim. Şimdi 1,5 sene kaldı. Son olarak sana şunu da söyleyeyim bazı arkadaşlıklar lise bittikten sonra bitebiliyor. Bazı arkadaşlıklar da vardır ki bu hayatta hiçbir şey yapamayan insanlar sen başarılı senden bir başarı elde etmeye çalışıyorlar. Sana dediğim gibi önemli arkadaşlık değil. Notların önemli başarıyı yakalamak zaten sen yakalayana kadar senin kafadan birisi seni bulacak emin ol.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kendini kasarsan yanlız kalırsın. Akışına burak. Muhabbet falan olduğunda tek başına kalma sende onların yanında takıl, ara sıra espiri vs yap.

Bunların kaçı gerçek arkadaş olur bilemem ancak 4 yılın sonunda seni arkadaşı olarak gören en az 50 arkadaşın olur. Yani en azından ben liseden bu şekilde mezun oldum.

Şimdi düşündümde benim mezun olduğum lise yaşadığım ilin en iyi anadolu lisesiydi. Dolayısıyla puanı ve ortamı son derece iyiydi. Eğer sınıfında zibidi denen tiplerden varsa kendini derslerine ver hayatından olma. Biz hem ders çalıştık hem eğlendik...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı